Årets tema
Temat är ”Starkare tillsammans”, en påminnelse och uppmaning i en utmanande tid när rättigheter ifrågasätts och tonlägget i den offentliga debatten länge varit högt.
– Festivalen består av flera olika mötesplatser där alla deltagare och besökare är en viktig del av det stora. Det är i mötet vi kan växa, växa tillsammans, bli starkare tillsammans, säger Mia Modin, festivalchef Stockholm Pride.

Pride Park
Precis som vanligt på Östermalms IP med öppettider från onsdag och torsdag 14.00-00.00 till fredag och lördag 14.00-01.00. Det blir totalt väskförbud i parken så lämna bögslungan, ryggan och handväskan hemma.

Artister
Onsdagen är det invigning med årets Pridelåt och Stockholms Gaykör och sen blir det GoCountry med Mello-bekanta Tennessee Tears, Thyra och Anna Bergendahl plus överraskningar. På torsdagen blir det först Rickard Söderbergs Opera-singalong, och därefter traditionsenlig schlagerkväll med Cazzi Opeia, Jacqline, Elecktra, Maria Sur, Smash Into Pieces, Dotter, Lina Hedlund, Lili & Susie, Ida Redig och Julia Alfrida.
På fredagen väntar en divakväll, Celebrating The Divas, med röststarka favoriter som Sarah Dawn Finer, Mariette, Maria Möller och ensemblen från höstens supermusikal Dreamgirls. Under lördagen står ”Xcape” för programmet ihop med en bukett av uppträdanden från Peg Parnevik, The Blue Benders och DJ Altego.

Regnbågen
Regnbågsscenen erbjuder ett inkluderande utbud med bland annat musik, poesi, teater, aktivism, Silent Disco, stand-up och drag. Dessutom gästar Bipoc Queers och artister som Maud Lindström, Gabriella Wilsson, Ode to CD och Belle Kjefstad!

Pride Kinky
Pride Kinky blir större och mer spännande än nånsin. Det bjuds på burlesque, modevisning, liveband, rep-performance och drag-shows. Fröken Q kommer och håller en workshop med titeln ”Allt du behöver finns på Ikea” där hon visar oss helt nya användningsområden för köksredskap från Ikea. Och på torget får vi se ”Mummie fy me” med Packmaster Rudy and Elijah Pink – en livedemonstration av konsten att mumifiera någon med hjälp av plast och tejp.  Och detta är bara en bråkdel av Kinkys program.

Restaurangerna i Pride Park
Som vanligt blir det massa foodtrucks utanför huvudområdet men inne i parken kör Pink Pig Productions och Whippet Lab ett samarbete.

Pride Youth
…får i år två tält i Pride Park. Ett med fokus på barn med deras familjer och ett tält för tonåringar ( 13+ år). Bland annat väntar besök av ”Rori Lejon” och ”Maran” som läser sagor och begår tokigheter.  Skattjakt, pyssel och på torsdagen disco för familjer och barn.

Pride House
..är öppet måndag-fredag och intar i år Clarion Sign vid Norra Bantorget. Marknaden Pride Fair kommer finnas på plats även i år och måndagens invigning kretsar kring ”Kultur i olika former”. En nyhet är After House där det efter 17:00 bjuds på livemusik, bar och mingel. Ett gäng tunga politiker kommer finnas på plats under veckan, datum och tider ännu ej spikade. På House körs också teman: Måndag – Kultur, tisdag – Glitter och Kamp, onsdag – HBTQ-politik, torsdag – NPF, Sex & Kärlek och slutligen fredag – Internationell Solidaritet, Sex & Kärlek. Missa inte att totalt väskförbud gäller i år (undantag för skötväska/medicinska behov).

Paraden 
Det blir samma paradväg (ca 4,5 km) som tidigare med samling på Norr Mälarstrand och sen parad via Hantverkargatan, Stadshusbron, Tegelbacken, Vasagatan, Kungsgatan, Stureplan och Sturegatan fram emot Östermalms IP.

Årets låt
Tidigare idag avslöjades det att årets Pridelåt är Tove Jaarneks Pride. Towe Jaarnek, främst känd för sin andraplats i Melodifestivalen 1991 med Ett liv med dig och More Than a Game-duetten med Peter Jöback till Fotbolls-EM 1992.