Navet är som förra året Scandic Triangeln som har Pridehäng 24/7, men framförallt mellan 11-23. Här finns Pride House med föreläsningar, seminarier och workshops. Scandics bar och restaurang på entréplan förvandlas till Pride Bar med programpunkter dagtid, och på kvällarna blir det artister, dj:s och happenings utifrån varje dags specifika teman: Onsdag 3/7 är temat Local Pride, Torsdag 4/7 Global Pride och fredag The Essence Of Pride. Här finns också utställare och möjlighet att köpa Pridemerch.

På fredagen blir det även Sommarscen i Pildammsparken med den argentinska reggaeton-artisten Chocolate Remix och Stella Knutagård.
Lördagen den 6 juli blir det Pride Park i Folkets Park med gratis dagsfest i form av Schlagerbaren XL-pop-up på Boule Bar. På kvällen blir det artister på stora scenen: Günther, Elecktra, Bashar Murad och Tami T är alla inbokade.

Blir det Youth Pride?
– Javisst! För tredje året hålls ett Pride för de yngre med egna programpunkter. Här kan du gå på workshops, lyssna på livemusik, spela tv-spel, testa drag eller hänga med andra unga queera människor. Under hela Youth Pride kan du komma till Arena 305 och uppleva HaBiTat Q,  Trans- och Tjejjouren i Malmö, BIPOC Queers & Tamam Luna, RFSU, Switch in Swap Shop, Gaming, Dungeons & Dragons, Karaoke, Imaa Queen & Mamma Cava, Vogue History Class, Drag & Vogue Night, Ballroom Workshop, Lipsync Workshop och mycket mer.

Det blir en Pridelåt också?
– Absolut! Regnbågen på kullen heter den och framförs av Hemmet som är ett lokalband som består av tre 16-åringar. Sångerskan är radiostjärnan Lo Lill som vi känner igen från QX juniomslag.

 Slutfesten brukar vara kul, hur har man tänkt i år?
– Andrea är den som står bakom årets slutfest på Moriska Paviljongen och i år blir det ett nytt spår efter de senaste årens Pride Ball. Internationella dj:n och stjärnan Hercules & Love Affair spelar, och i spegelsalen kör Gahba Garage med Swana edition show och fest, och i bistron samarrangerar man med Nöjesguiden, som har lite överraskningar på gång.

När är Paraden?
– Lördagen den 6 juli med samling 12.00 (paradavgång 13.00). Paraden går från Lördagsplan vid Stadsbiblioteket via Triangeln och Bergsgatan och avslutas i Folkets Park. I år erbjuds även en kortare paradväg för lite kortare ben som avgår från Triangeltorget.  Paraden tas emot i Folkets Park med en pop-up från Schlagerbaren XL med 100% Eurovision och Schlager, med Schlagerbarens hus-ensemble av sångare, dansare och dragqueens och London Queer Cabaret och hemliga gästartister. Detta på Boule Bar mellan 15.00-18.00. Därefter scenprogram på Folkets Parks scener och sen officiella slutfesten från 22.00.

Finns det ett officiellt Pridehotel?
– Scandic är officiell samarbetspartner och det finns en rabattkod som Pridebesökare kan använda på deras hotell i centrala Malmö.

Och sista frågan, kommer man lysa upp Öresundsbron i regnbågens färger?
– Ja. Sedan World Pride hölls i Malmö och Köpenhamn 2021 har Öresundsbron lysts upp i regnbågens färger under festivalen, och så blir det även i år. Kolla in när mörkret lagt sig på lördagsnatten den 6 juli 22:00.

Hela programmet på www.malmopride.com