Onsdagen den 3 juli har Jonna Blode Hanno sytt ihop dagen på temat ”Local Pride Malmö (Queer History- past present & future)”. Jonna drev feministiska forumet BOSSY för kvinnor och ickebinära i London och grundade Club Mermaid, lokal dragshow och klubbkväll på Inkonst i Malmö.

Här är Jonnas tre tips för veckan!

  1. Vi har letat fram gamla avsnitt av Malmö Gay Radio ända bak till 1982 och att få visa dem för en yngre publik och få hylla några av de otroliga människor som banat vägen för oss idag känns fantastiskt. Så missa inte Malmö Gay Radio:s Claes Gylling och hans samtal med Ellen Belmore som idag driver Radio RFSL.
  2. Yaël Pools workshop i queer aktivism, något som också känns extremt viktigt att lyfta, särskilt i dagens samhällsklimat i Sverige och i världen i stort.

Historieskrivningen, där man vill göra ett monument över Malmös queera historia, skapa en tidslinje och markera stora queera händelser i stad.

Torsdagen den 4 juli har Nina Matusik rattat ihop på temat Global Pride Day. Köpenhamnsboende musikern och eventarrangören Nina är styrelseledamot i Copenhagen Pride och vidgar nu sina vyer över bron.

Här är Ninas tre tips för veckan!
1. Pride-gallery i Ballroom på Pride House. Tre dagar med utställningar av queerkonstnärer och fotoutställningar och samtal med armeniska och ukrainska fotografer, flyktingar och aktivister som delar sina berättelser.
2. Jag är en stor filmnörd så jag är glad över att vi visar kortfilmer från Balkan med filmskaparen Charlie Kronberg närvarande, plus fem kortfilmer från Copenhagen Architecture Festival på temat ”Planning Queer Spaces” och en film på temat chemsex, följd av en diskussion med Chemwise.
3. Jag vill också tipsa om brittiska rapparen James Indigo, och fantastiska Ella Rammelt med sina catchy melodier och sin oförglömliga närvaro. Båda uppträder i Pride Bar under fredagskvällen.

Jonas Hedqvist tar hand om fredagen, vilket är ”Essence Of Pride Da”. Eventproducenten är tillbaka för sjunde året på Malmö Pride och har grundat Drag Academy Online och Schlagerbaren I Malmö.

Här är Jonas tre tips för Prideveckan:

  1. Drag Workshops för dig som vill testa på att bli king (14:00) eller queen (15:30) för en dag, och ”Analsex för alla”, 17:00 med tips & tricks för en bekvämare, säkrare och sexigare analsex med sexologen Robert Jacobsson (Ligga med P3).
  2. Årets upplaga av ”Politisk Bar 13:00, där vi grillar riksdagspartiernas representanter. I år med RFSL Rådgivningen och ett mer regionalt fokus.
  3. Är du sugen på fest och underhållning deluxe så är det verkligen Pride Bar som gäller från 19.00 och framåt på fredagen. Vi börjar tidigt så vi orkar med paraden dagen efter.