Kort, vad är burlesk, för den som fortfarande inte förstått?
Daniel Sallmander: Burlesk kan vara i stort sett vad som helst så länge det är normbrytande och galet, gärna med en dos humor.

Vad händer i år då?
Daniel: I årets Freaky Friday vågar vi ta ut svängarna extra mycket och bjuda in norska Pain Solution vars fascinerande fakirnummer lockar till fniss och förskräckelse. Vi möter också Sveriges burleskdrottning Fräulein Frauke som med finess, humor och erotik fängslar våra sinnen med fjädrarna i högsta hugg. Dessutom blir det Vouging, drag-show med antika förtecken, flammande queer-pop, och utbrytarkonst av förnämsta klass!

Är det inte svårt att hitta akter som hela tiden toppar föregående år?
Robert Fux: Jo, men det är det som är utmaningen. Det är klart att det finns mycket att välja bland, men vi väljer bara de nummer vi tycker är allra bäst.
Daniel: Varje nummer är också en del i en helhet och det är viktigt att de kompletterar varann. Akterna finner vi genom att dra i våra kontakter och söka på YouTube. Vi fortsätter vårt fruktbara samarbete med Circus Arts som har Sveriges bästa stall med nycirkusartister. Lagom till påsk brukar jag ringa deras producent Emma Landberg, berätta vad jag vill göra på årets Pride och börja bolla aktuella akter.

Finns det nåt du valt bort för att det blir FÖR mycket för publiken?
Daniel: Jag kom i kontakt med en rysk muskelstrippa som uppträder på klubbar i Moskva och S:t Petersburg. Men hans akter skulle våra svenska sedlighetslagar knappast tillåta….

Robert Fux håller i tyglarna även denna gång, vad gör Fux till burleskens främsta konferencier?
Daniel: Robert är en cirkusdomptör i lyxförpackning, van att hantera stora massor. Det finns ingen annan som skulle kunna klara uppdraget.

Om du får kommentera året med tre ord, vilka skulle dessa bil?
Robert: Vi återvinner fjolårets motto: Fredagsmys från helvetet!
Daniel: Ja, precis så. Årets show är en färgsprakande godispåse med söta, sura och en del salta karameller. Och var beredd att känna blodsmak i munnen när kvällen är slut…