Pridesäsongen är INTE över! Snarare tvärt om. I september hålls totalt sju festivaler från norr till söder och just nu pågår Kärleksveckan i Linköping och Uddevalla Goes Rainbow!
I Linköping öppnades för första gången i år ett eget ”PrideHouse” där totalt 14 olika programpunkter har pågått och där invigningen av festivalen i tisdags hölls.
-Det är sjukt kul att vi fick möjlighet att hålla den officiella invigningsfesten där borgmästaren för Linköping Helena Balthammar var på plats och Liquid Linköpings kids stod för underhållningen. Vi har verkligen gått all in, berättar Peter Frejhagen och nämner att bland annat riksdagsledamot Barbro Westerholm (fp) var moderator för seminariet ”Hbtq på äldre dar”.

Projektledaren från NBV Monica Åkerblom och aktivisten Peter Frejhagen i regnbågshusets lokaler på Järnvägsgatan 10 i Linköping

I Linköping är det på fredagskvällen även After Work med Paradpepp under ledning av Babsan. Och på lördagen samlas till parad klockan 13.00 i Trädgårdsföreningen. Bland de föranmälda märks de politiska partierna, kyrkan, en rad fackföreningar och i täten såklart RFSL, RFSU och ungdomsverksamheten Liquid. Babsan livar upp ”Kärleksparaden” liksom Friskis & Svettis och flera orkestrar.
Framme vid Tages Hörna blir det tal av Helena Balthammar och Babsan.

Uddevalla höll förra året sin första regnbågsdag, i år har det utökats till evenemang med start idag fredag då bland annat kommundirektör Peter Larsson inviger helgen med tal på Bohusläns museum och med parad i morgon lördag.
Fredagen fortsätter efter seminarier med fest och kulturaktiviteter på Studio 32 och Margaretegärdeparken har blivit till UGR (Uddevalla Goes Rainbow)-parken med bland annat informationsbord, regnbågscafé och utställningen ”Tvillingar” av konstnären Heidi Lunabba.
Klockan 12.00 på lördag samlas det till parad på Riversideängen där Uddevallas borgmästare Ingemar Samuelsson talar. Öppet på Studio 32 och aktiviteter även i Margaretegärdeparken även under hela lördagen.I QX GayMaps listning av Pridefestivaler världen runt hittar du datum och länkar till festivalerna