I tre städer pågår just nu Pridefirandet för fullt. I norr är det Umeå, i mellanSverige Falun och i sydväst Skövde. I sistnämnda stad öppnar man med regnbågscafé och filmvisning för att under torsdagen och fredagen bjuda på ett brett program av seminarier. Bland annat kommer Elisabeth Ohlson-Wallin till Skövdes kulturhus och Barbro Westerholm (Fp) står som invigningstalare på fredagen.
Fredag kväll är det även stor fest på kulturhuset med GBG-baserade DJ-kollektivet Feed the Horse och DJuret på plats.
Stora trumman slås det på föra lördagens heldag vid Hertig Johans Torg. Samling till parad 14.30 och efter festtåget genom stan blir det uppträdanden på torget fram till nattkröken. 22.00 går festivalens ”huvudakt” upp på scen, Silvana Imam, utsedd av QX läsare och besökare till 2014 års Årets Homo, Bi, Trans.
På söndagen fortsätter filmvisningar och seminarier, bland annat med Qruiser-bloggaren och tidigare Skara-bon Maria Hansson Nielsen.
Pridefestivalen i Skövde kallas en ”konst- och kulturfestival för alla” och följer därmed konceptet från Göteborg där just kultur och konst var den blandning som på allvar fick fart på Pride i Lilla London.