I helgen som gick avslutades när en veckas Pride-arrangemang i Visby och på Gotland. Totalt var det 80-talet programpunkter med alltifrån film, fester till fester för såväl unga som vuxna. Det finska konstprojektet Tvättlina bidrog till att regnbågsfärga hela ön, berättar arrangörerna. Se mer – och bidra, via #tvattlina

Almedalsbiblioteket tilldelades Regnbågsbaggen vid Gotland Pride

Dessutom delades, numera traditionsenligt, Regnbågsbaggen ut av Gotland Pride. Priset gick till Almedalsbiblioteket. Och arrangörerna skriver i sin sammanfattning att ”Gotland Pride är efter fjärde årets genomförande en tydlig spegel av Gotland som mångfaldens, mångkulturens, gemenskapens och öppenhetens ö.”
Sist ut i år för Pride-friande är Piteå där stafett-Pride-firandet Pite Älvdalen Pride kulminerar. Innan har festivalen vandrat mellan Arjeplog, Arvidsjaur och Älvsbyn.
Festivalen har nu fått en egen Pride-låt med Soundroom feat. MinnahsThe Colors of the Heart (Pridelicious), här kan du höra den via Soundcloud.
Öppningen av Pride i Piteå sker den 25 november i samarbete med Piteå Hockey som spelar en ”Pridematch” mot Tegs SK och där kommunalrådet Helena Stenberg (s) talar i pausen. Festivalen bjuder på en rad seminarier och samtal men också en Prideparad på lördagen och en Regnbågsandakt på fredagen i Piteå kyrka.
Har man total abstinens nu i helgen så kan man ta sig till en annan del av Sapmí! Nämligen Tormsø på den norska sidan, där Pride firas just nu och fram till den 29 november.
Sedan är det paus i Skandinavien! Men många festivaler har redan presenterat sina datum för 2016. Alla dessa finns inlagda i QX GayMaps Pridelistning. Här finns även alla festivaler världen över som presenterat sina datum, så det är bara att passa in nästa års semester efter Pride-firandena på din favoritort!

Se hela QX GayMaps Pridelistning här

Pride firades i HongKong den 7 november