Två Pridearrangemang genomförs nu i veckan i norra Sverige. Med Högfjällshotellet i Hemavan som fast punkt startar fyra dagars Pride med skidfokus kombinerat med after ski, fest och seminarier.
De stora dragplåstren är tveklöst Mariette Hansson som står på scen lördag kväll och Nino Ramsby på fredagen i samband med en invigningsmiddag. Ahmed Mohamed håller föreläsning om HBTQ i olika länder på lördagen innan det blir samling och förmingel för paraden. After parad med samisk jojk/rock av Jon Henric, Lars-Jonas och Jerker. Och på kvällen Pridefest som förutom Mariette även lockar med ”Ride the Cow”. Bor du långväga ifrån går det såklart fortfarande att boka på rum och Pridepass via nätet och bor du i krokarna kan du köpa Pridepasset hos Persson & Co i Hemavan.
Next Jet flyger till Hemavan direkt och det finns billiga buss-alternativ från Stockholm.

På andra änden, vid Bottniska viken, firas Pride på söndagen i stiftsstaden Härnösand. Det är ett Ungt Företagande-projekt på Härnösands Gymnasium som samlat musiker och föreläsare för en heldag i skolan. Öppet för alla intresserade av Pride och där det även visas tre filmer under dagen: Tomboy, Pride och Weekend. Pridearrangemanget pågår mellan 11-20 med invigningstal av RFSL Sundsvalls vice ordförande Robert Bylund.

I april fortsätter sedan Pridefirandet med den traditionella Båstadsträffen där transorganisationen FPES samlar medlemmar från hela Norden. Seminarier, fest, shopping, underhållning och så det superpopulära High Heel Race på lördagen den 30 april i centrala Båstad. Båstadsträffen pågår mellan den 27 april till 1 maj.