När Söderhamn drar igång den 2 juni ges plats för en rad artister med lokal anknytning. Anna Sahlene som är född i Sandarne kommer hem för att göra ett exklusivt framträdande den 4 juni då hon intar stora scenen tillsammans med Petter Lönngren and his Pop Experience
Anna har deltagit 3 gånger i Melodifestivalen, kommit 3a i Eurovision Song Contest för Estland med låten ”Runaway”, och i årets Eurovision backade hon upp Australiens bidrag, ”Sound of Silence” med Dami Im.

Årets Pridelåt presenteras av 16 åriga Alma Dahlberg. Låten har titeln ”We Better Run” och är skriven av Dimitri Stassos samt Emil Gullham och Sebastian Hallifax från gruppen Stage of Dram. Den är Almas debutsingel och finns såväl på Spotify som ITunes. Hon har vunnit tävlingen Stjärnskott som idag drivs av Söderhamnssonen Tomas Lingman och han tror på Almas framtid som artist.
– Alma följer den starka musikaliska traditionen från Hälsingland och är en väldigt begåvad sångerska som jag personligen tror har en mycket lovande framtid att se fram emot, det ska bli spännande att följa hennes utveckling.

Lördagsfesten står bland annat koreografen och dansaren Niklas Arleryd på scen. Niklas som gjort internationell karriär med såväl disco- som HipHop-dans kommer från Söderhamn och uppträder på festivalen med sång. På scen står även Linda Netsman som leder dagsprogrammet på lördagen.
– Jag är så glad att jag får fler och fler uppdrag på hemmaplan, säger hon. Och Pride ligger ju mig såklart extra varmt om hjärtat. Det skall bli så roligt!
Linda Netsman är från Freluga utanför Bollnäs dit hon flyttat tillbaks med sin fru Jona efter en tid i Stockholm. I Freluga driver hon tillsammans med sin fru och syskonen Petra och Jacob en trädgårdsscen.
– Freluga Trädgårdsscen är nog det roligaste jag gjort i hela mitt liv. I år kommer bland annat Miriam Bryant , berättar hon.

Söderhamn Pride smygstartar redan på måndag då filmen The Danish Girl visas på Svea Bio. Den 2 juni klockan 16.00 drar det hela så igång på allvar med en föreläsning av Patrick Bazanye som är advokat för asylsökande följt av en paneldiskussion om hbtq i Hälsingland.
Under fredagen är det fokus på seminarier med bland andra Barbro Westerholm (fp), Kim Roos och regionrådet Hannah-Karin Linck (c). Pre party är det på festområdet Eat & Meet, där Dj Inca spelar.
På lördag samlas bland andra Vänsterpartiet respektive Öppna Kristdemokrater för att peppa inför paraden som startar 15.00 och som avslutas en timme senare med DJ-session av Bernhard och Duo Lash.
På kvällen tar fest vid där scenen bjuder på, i tur och ordning, Ronja Malm, Kristian Kaspersen, Petter and his Pop Expreience, Anna Sahlene, Anne-Lie Rydé, Man Meadow och DJ Bernhard liksom Daniel Wennerström.
På söndagen hålls regnbågsmässan numera traditionsenligt i Norrala kyrka där Lise-Lott Wikholm och Rebecka Tudor är präster.