Redan igår tjuvstartade boråsarna sitt ”prajdande” med utställningar på bland annat Textilmuseet där ”If you were a girl, I would love you even more” av Maja Gunn visas. ”Inför Pride-peppen” fortsätter tills imorgon onsdag då Bloomblast i samarbete med RFSL Borås bjuder in till ett Pre-Pride party som staden aldrig sett förut på The Factory. Färgexplosionen är inte bara en fest utan också en komediklubb, dragshow och allmän glitterbomb.

Trots alla godsaker inför är det först på torsdag som den officiella invigningen hålls på Stora Torget. Med invigningstal från underbara fotografen Elisabeth Ohlson Wallin som i vår tog emot det prestigefyllda priset Heders-Red Ribbon från Hiv-Sverige för sitt långa engagemang inom hbtq-frågor. Efter de kommer Boråsfödda artisterna Wiktoria, Mimi Werner och Robin Bengtsson att få dansnerverna att rycka med uppträdanden på Stora Scen.

På Pridehouse som invigs på fredag klockan 13.00 finns en unik chans att titta på ett axplock från Elisabeth Ohlson Wallins fotografier som hyllats och åkt på turné i både Sverige och Europa. Andra spännande utställningar som #varningförbröst och Jag ÄR visas också i regnbågshuset.

Det är minst sagt ett imponerande program Borås erbjuder till ära av sin allra första Pride, det är definitivt värt ett besök eller fem.

För mer tips om events och tider glöm inte att titta i QX Pridekalender.