Västerås Pride satsar stort med start imorgon

Det här blir Västerås fjärde Pridefestival som hålls i samband med Cityfestivalen. I tre dagar blandas föreläsningar med seminarier och avslutas med en partydag på lördag.
– Det glittrar under Västerås Pride men kanske inte lika mycket som i Stockholm. Vi har valt att fokusera lite mindre på festerna och mer på frågorna, säger Ehlin som gör sitt första år som ordförande och projektledare.

Under torsdag och fredag kan man grotta ner sig i ett fullspäckat program med föreläsningar och samtal på Karlsgatan 2, som är Västerås motsvarighet till Pridehouse. Samtidigt kommer det hållas utställningar på regnbågstorget där man kan möta olika organisationer, och diskutera hur de arbetar med hbtq-frågor. På torget finns även en scen där artister som Kollektiv1 och Die Kinkies kommer att uppträda.

På lördag är det dags för kroppsglitter och äkta ”prajdanda” när Prideparaden går av stapeln. Med avgång från Stora Torget klockan 13.00 slingrar sig kärlekståget fram genom staden och avslutas vid Mimerscenen på Fiskartorget. Där utlovas en ”sjujäkla show” med uppträdanden från The Magnettes och Tina Wilhelmsson.

Efter en fullspäckad regnbågsdag blir det såklart en ordentlig avslutningsfest på Västerås Stadshotell på lördag kväll.
– Temat på festen i år är ”Neon” så jag förväntar mig mycket lysande färger. Förra året var temat ”Glitter” och det blev en sån hejdundrande fest att det fortfarande glittrar i lokalen, säger Ehlin.

Hela Pridekalaset är helt gratis förutom festen som kostar 100 kronor i dörren.