Hur känns det att vara tillbaka?
Daniel Sallmander: Tillbaka? Vi har aldrig försvunnit! När vi nu gör vår fjärde Burleskgala kan vi inte annat än betraktas som en Stockholm Pride-institution. Ständigt är vi på jakt efter nya akter som tänjer på vad vi trott varit fysiskt eller moraliskt möjligt.
Robert Fux: I år pratar vi om svenska värderingar och undersöker och dissekerar årets mest slitna floskel. Är svenska värderingar att tiga still, vända sig bort när världen brinner och stänga gränser eller kan det vara något mer? Finns det ens svenska värderingar eller är det ett rent påhitt? Jag vill att vi tar det blågula till nya höjder med mina tjugocentimeters stilettklackar. Serverar artister från hela världen som kan ge nya perspektiv på vår lilla instängda tillvaro här uppe i norr. Gränslöst i alla avseenden och förhoppningsvis blir familjen bara större och större!

Vad är hemligheten bakom framgången?
Robert Fux: Det är essensen av våra breda och många nätverk som förkroppsligas på scen. Jag har jobbat med burlesk i olika former sedan jag var med och levererade den kultförklarade klubben ”Hootchy Kootchy Club” på Södra Teatern och för mig är konstformen större än ”tits and ass”. Burlesk är kropp, själ och en knuten näve rakt upp i luften, eller nån annanstans! Fulkultur och finkultur i en saligt osalig blandning, precis som jag älskar det.
Och själv tänker jag vara så långt ifrån naken man kan komma, glöm att jag strippar en enda lösögonfrans. Påkladd, inpackad, klappad och klar är mina ledord! Efter förra årets geometriska paljettchock som byggdes av hundra baginboxkartonger och influgna tyger från New York är årets sömmerska i arbete sen senaste julbordet med årets kreation. ”Kott-Mor goes lack och läder” är mitt klädtema i år för den som undrar, inget konstigt alls om ni frågar mig.

Berätta om vad vi får se i år!
Daniel Sallmander: Det är alltid blandningen som är framgången i ett lyckat recept. I årets gräddbakelse ses bland annat Brita och Carl-Erik från ”The Erotica Project” som sjunger frireligiösa visor med nyskriven snuskig text. Från Finland importerar vi stjärnorna Bettie Blackheart, Frank Doggenstein och Kiki Hawaii – trion bakom Helsinki Burlesk Festival som blivit en internationellt erkänd och en stor årlig happening i grannlandet. Inspirerad av Moder Svea skapade dansaren och kostymdesignern Aviad Arik Herman en unik kreation till Miss Universe-tävlingen 2013. Den klär han själv på sig i ett specialskrivet hyllningsnummer till vår queerdrottning Kristina på Stockholm Pride 2016 års tema ”Vem bestämmer?”. Performanceartisten GREBNELLAW kommer uppträda med ett helt helt hov av galna medlöpare och äntligen har vi fått hit Lindy Larsson och Glädjeflickorna som kommer att trollbinda oss med sina unika konstnärliga uttryck. Till detta kommer många galna överraskningsingredienser som bara den som är där får smaka på!
Robert Fux: Jag känner nästan alla årets artister och har uppträtt med dem i olika sammanhang i ett flertal länder genom åren. Det känns som en dröm att få presentera dem för pridepubliken också! Jag tycker Burleskgalan är som ett Ullared från helvetet, ett överflöd av utbud i maximal trängsel och mer av allt som man inte visste man behövde. Som chefskassörska lovar jag att leta efter bortsprungna barn med den brinnande eldgaffeln i högsta hugg och göra extra tydliga utrop i mikrofonen. Välkommen till en mysig familjeträff med underjorden helt enkelt!

Nästa år fyller ni 5. Hur ska det firas?
Daniel Sallmander: Med lika stor budget som schlagerkvällen och framsidan på tidningen QX!