För tredje året i rad får vi se den populära homotappningen av Shakespeares Romeo och Julia. Manusförfattaren Rickard Karlsson som även spelar Romeo Caputin hade först inte tänkt att pjäsen skulle få ett tredje år.
– Vi bestämde oss för att det blir ett tredje år för bara en månad sen. Efter det fruktansvärda som hände i Orlando kändes det väldigt viktigt att vi spelar i år igen, säger Rickard till QX.

Föreställningen är en regnbågstappning som har kvar stora delar av originalmanuset.
– I grunden är det fortfarande en tragikomisk föreställning om en förbjuden kärlek mellan två släkter i fejd. Sen har vi till det förbjudna adderat homosexuell kärlek som inte accepteras av familjen.

Varför ska man komma och titta?

– Det är en rolig föreställning med mycket humor och många ”under bältet skämt”. Det är inte bara att vi har lagt dem under bältet utan i originalmanuset är det ganska snuskig humor om man tänker på det. Sen ska man även komma för att få se en story om förbjuden kärlek och om en kille som har problem att komma ut som homosexuell för sina föräldrar, det är mörkt på många sätt, säger Rickard.

Vem är er dröm-besökare?

Det skulle vara häftig om statsministern kom och tittade, eller varför inte Kungen, han kanske behöver lite finkultur med ett bögigare tema.

Föreställningen spelas tre kvällar med start idag, biljetterna kostar 150 kronor och 100 kronor för studenter.

Biljetter till Romeo & Romeo