”Jag ser mest framemot mitt eget tal”

Det är ett kaxigt och cool-lugnt intryck som Derakhtis ger när QX träffar på honom i Champagnetältet.

Är du inte rädd för att få hjärnsläpp nu när du inte har ett manus?

– Nej det är jag inte, jag har ett stort självförtroende. Man kommer säkert tro att jag har övat på talet, men det kan jag lova er att jag inte har gjort. Jag kommer att prata om min familj och deras flykt hit och om hbtq-frågan naturligtvis. Mitt mål är att alla ska känna sig träffade. Det är viktigt att förstå att Pride inte bara handlar om hbtq-rörelsen, Pride handlar om människor.

Hur gay är du?

Jag är inte gay, jag är straight. Däremot älskar jag sånt här. Det här är mitt första år som jag går på Stockholm Pride, och nu ska jag inte bara få invigningstala utan jag ska också gå i Paraden tillsammans med den Judiska Församlingen.

Vad ser du mest fram emot?

Festen! Nej men jag ser faktiskt mest fram emot att få hålla mitt tal. När jag står däruppe på scenen representerar jag inte bara mig själv, jag representerar Malmö, orten, människor som ser ut som mig, men framförallt representerar jag människan. Jag ser fram emot att visa att alla en dag kan stå på Stora scenen. Det ska inte behöva vara en politiker eller en kändis, det ska inte heller behöva vara någon från hbtq-rörelsen. Det behöver bara vara en människa som förstår sig på människovärdet