Varför är Pride viktigt?
– Det är extremt viktigt. Men det har mer blivit en stor fest nu. När jag pratar med unga människor. jag är 29, så vet de inte varför vi firar Pride. Jag tycker det är extremt viktigt att påminna dem om att det inte har varit så lätt som det är idag att vara öppen. att kampen varit lång för att komma ditt vi är idag.

Hur är situationen för HBTQ-personer i Israel?
– Det finns alltid saker att göra, hur mycket det än gått framåt. Men det händer så mycket annat i Israel, så just den frågan är inte allra högst upp på dagordningen. Man kan dela upp det i Tel Aviv, som är ”the gay capital”, och resten av landet. I Tel Aviv får man anta att alla är gay tills de bevisar motsatsen (skrattar). Utanför Tel Aviv är det lite mer…ingen vill döda dig för att du är gay, men du går heller inte runt och skriker ”Hello bitches I´m Gay”. På det stora hela får jag säga att det är ett bra land för gays.

Tror du att du förändrade nåt för unga HBTQ-israeler genom att vara med i Eurovision?
Dana International var med i Eurovision redan 1998, så… Men kanske för en yngre generation. Jag tycker att det är viktigt att det kommer personer med jämna mellanrum som visar nioåringar att det är okej att vara gay.

Du var med om en jobbig incident på flygplatsen i Moskva tidigare i år. Berätta.
– Jag har varit i Ryssland ett par gånger och gillar landet, men varje gång jag är där så händer det nåt, trots att jag dämpar mig. Den här gången var jag inte sminkad, hade inte fixat håret och var klädd i mjukiskläder. Jag ville inte dra uppmärksamheten till mig. Men väl i passkontrollen tog passpolisen mitt pass, stämplade det och rev sönder det medan han skrattade med tjejen han stod med. Jag skulle till Amsterdam dagen efter så det blev väldigt struligt att skaffa ett nytt pass. Det är klart jag blev upprörd men det är just sånt som händer mig när jag är där.
Vid ett annat tillfälle, 2012, kom en man springande mot mig när jag satt i lobbyn på hotellet där jag bodde. Han skulle slå mig, bara så där, och om inte säkerheten funnits där hade jag antagligen blivit nedslagen. Med det sagt, jag gillar ändå Ryssland och jag tycker inte att de ska stoppas från ESC. För vi får inte glömma att det finns människor där som inte hatar homosexuella, och om vi vänder Ryssland ryggen så vänder vi även alla ryska gays ryggen. Jag tror också att om de visar ESC och jag dyker upp i rutan under tre minuter så vidgar det deras vyer en liten aning. Det är 2016, kom igen nu Ryssland!

När kom du ut?
– Jag har aldrig behövt komma ut, jag har alltid varit jag. Du vet, lekt med Barbies och haft smink. Jag tror ingen nånsin förväntade att jag skulle skaffa en flickvän (skrattar).

Om du ser tillbaka på ESC, hur känns det?
– På det stora hela är jag nöjd, och det var en dröm att vara med. Men jag tycker vi gjorde bättre ifrån oss i semifinalen än i själva finalen. Min största rädsla var att inte kvalificera mig, så när jag gick vidare så var det en stor seger från mig. Jag ändrade ju låten från den första versionen som publiken i Israel hörde, och det gjorde att många inte längre trodde på mig. Men med finalplatsen visade jag att det var rätt beslut. Europa gillade låten.

Har du kontakt med nån av de andra deltagarna?
– Alla är ju rätt upptagna efter Eurovision men det finns ju twitter och Facebook. Jag har kontakt med spanska Barei via Twitter, men annars…nej. Men om jag åker till deras länder så hör jag av mig.

Du och den holländske artisten hamnade i luven på varann, varför?
– Låt mig säga så här: Douwe Bob är en jävla ”douchebag”. Det började med att jag och serbiska Sanja hoppade in på en bild som togs på Douwe och estniska Juri under ett pressevent i Amsterdam. Han blev skitsur och jag bad om ursäkt. Sen ägnade han hela den kvällen åt att gå fram till mig och säga att jag gjort så fel, att jag var uppmärksamhetskåt och så vidare. Till slut tröttade jag och sa ifrån: ”Lyssna bitch, kommer du fram en gång till slår jag till dig. Ta din drink och gå.” Sen blev det en grej igen under ESC då holländska journalister drog igång det.

Jag har hört att du är ett stort fan av RuPauls Drag Race, vem är din favvo?
– Åh så svårt att välja, men jag gillar Adore Delano och Bianca Del Rio. Och Kimchi är min favorit från senaste säsongen. Jag har sett alla säsonger och är helt fast.

Vad tycker du om Stockholm?
– Jag såg ju inte så mycket av Stockholm när jag var här för ESC eftersom jag bodde precis vid Globen och det var fullt schema hela tiden. Men jag gillar Stockholm, det är inte lika varmt som i Israel, vilket är bra för min make-up (skrattar).