– Duo Raw tycker Pride är viktigare än någonsin

Hallå Duo Raw, vad ska ni göra på Mr French?
– Tanken med Mr French är att skapa den bästa förfesten till alla pridefester i stan! Mr French kommer vara öppet 20-01 med fri entre och ligger ju mitt i city, så vi vill vara en färgglad & hysterisk mittpunkt där folk kan starta kvällen eller rumla förbi innan de drar vidare till nattklubbarna!

Det går bra för er nu med massa event utomlands, vad har ni gjort på sistone?
– Jo, det rullar på som tusan med DuoRAW. Vi lullar runt i ett ständigt dis av jetlag. Vi har faktiskt vart lediga i en vecka nu; otroligt skönt. Men innan dess var det både Europa & Australien-turne & vidare till Texas Austin dragfest, och sen avslutades turnén med att hosta legendariska makeupartisten Pat Mcgraths Makeup launch i NYC. Idag är vi med i P3 mellan 14-16 i Clara Henry’s program där vi kommer prata Kreativitet, klubbkultur & meningen med Pride.

Det är väldigt många personer som ska dyka upp på French, vad är folks roller egentligen?
– Alla värdar som kommer jobba på Mr French är våra personliga favoriter, originella, coola & unika, och vi har valt dem tillsammans med Pretto PR:s Fredrik Robertsson. Det är en skön och osalig blandning av olika performers, dragqueens artister och freaks. Det kommer bli spontanuppträdanden & en del ”hemliga gäster” som kommer förbi.

Hur länge har ni förberett era outfits för detta Pride?
– Jag önskar att vi kunde säga att vi skapat looks specifikt för detta Pride, men som vårt schema ser ut nuförtiden så skapar vi looks när schemat tillåter. Min personliga favorit kommer vi ha på lördag, eftersom den är svart, mörk och lite för arbetad!

Ska ni gå i Paraden och vilka går ni med?
– Ja du, paraden hade vi ju en ide till som föll i stöpet i veckan då vi insåg att paraden inte går på Skeppsbron vid Mr french i år. Vi hade tänkt sitta på taket i solstolar & hotpants och kasta godis och förfriskningar till alla paraddeltagare. Nu får vi se vad vi hittar på. Roligast hade faktiskt vart att gå med i paraden inkognito, i privata kläder och bara flyta med massan och den sköna stämningen. Vi blev precis kallade bögjävlar på tunnelbanan här i Stockholm så Pride känns lika viktigt och aktuellt som det gjorde för 10 år sedan och de som säger att Sverige inte behöver fira Pride kan inte ha mer fel.