De lyckliga brudparet har varit tillsammans i tio år och idag blir de äkta makar i den berömda Guldfoajén på Kungliga Operan. 

– Vi hade först tänkt ha ett stort bröllop nästa år men för ett par veckor sedan hade en kompis till Ylva delat det här på Facebook och vi kände direkt att vi ville göra det här istället. Bara det att det är Rickard Söderberg som ska vara vigselförrättare är jättekul, säger Pethra.

Eftersom det bara var två veckor sen som beskedet om den hastiga Pride-vigseln kom så har det varit full rulle nere i Linköping för paret att hitta bröllopskläder och brudbuketter.
– Det har gått så fort att man knappt har hunnit smälta att det händer nu. Vi har haft panik med att fixa allt och hitta rätt kläder.

Den skönsjungande vigselförrättaren Rickard Söderberg vet själv ett och annat om bröllopsstressen som tjejerna upplevt.
– Jag själv var en total bridezilla när jag skulle gifta mig. Men det blev en av de lyckligaste dagarna i mitt liv. Därför känns det så fantastiskt att få lov att vara en del av deras upplevelse. Jag ska pumpa in så mycket villkorslös och regnbågsfärgad kärlek jag överhuvudtaget kan, säger Rickard.

Rickard är känd för sin färgstarka personlighet men just den här dagen handlar allt om brudparen.
– Vigseln handlar inte om mig utan helt och hållet om Pethra och Ylva. Det jag kommer att göra är att inspirera till kärlek och komma med några av de tankar som jag har kring att leva med en annan människa i en så nära relation.

Som både operasångare och hbtq-profil blir det dubbelt speciellt att vigslarna hålls just under Stockholm Pride och på Kungliga Operan.
– Att gifta sig under Pride tillför ju ett extra tillskott av devisen, all kärlek är bra kärlek. Operan är dessutom ett hus där de stora känslorna ständigt är närvarande, så jag kan knappast tänka mig ett bättre ställe för att yppa sina egna stora känslor. Dessutom är Guldfoajén ett av de vackraste rum jag vet, och det är precis så man ska ha det när man gifter sig, säger Rickard.