Äntligen är det dags! De coola norskorna Tonje och Edith uppträder på Stockholm Pride, direkt efter showen kommer de även att signera plattan ”Dyke Forever” i QX-tältet.
När QX träffar dem iklädda matchande frisyrer och guldnitar ger de två ett coollugnt intryck.
– Det är klart att man är lite nervös och det ska man vara. Hjärtat ska banka och pulsen ska slå, det är då man skärper till sig, säger Tonje.

Man kan inte anklaga tjejerna för att vara lättgenerade. På plattan Dyke Forever finns den kanske mest lesbiska låten som någonsin har gjorts, med refrängen ”I want your pussy in my face”.
– Inom hiphop och hårdare musik så är det inte konstigt att män använder sig av det språket. Men när vi sjunger det så blir det som en hyllning till lesbiskt sex och till kvinnokroppen, säger Edith.

Bandet bildades redan 2006 men det var först på EuroClub i år som deras storhet uppenbarade sig.
– Vi visste inte att vi hade fans, det var på EuroClub som det gick upp för oss. De flesta var faktiskt män, säger Tonje.

Under uppträdandet ikväll behöver man inte oroa sig från att behöva se ännu en artist iklädd dammig fjäderboa från Europride 1998. Paret kör istället på en futuristisk flatlook.
– Det är de homosexuella som sätter standarden för hur resten av folket kommer att se ut, säger de skämtsamt.

Hur mycket Pride är ni egentligen?
– Vi är så Pride som man kan bli. Vi är ett lesbiskt band som sjunger låtar om hbtq-miljöer. Våra låtar ska ses som en hyllning till hela den kulturen.