Det var för bara tre år sen som han för första gången besökte Pridefirandet på synagogan.
– Jag är uppväxt inom judendomen, sen klippte jag med det och var på avvägar ett tag för att sen hitta tillbaka igen. Jag är inte religiös men min tillhörighet är judisk.

Förra året fick han äran att tala på Regnbågs-shabbaten och i kvällens tal kommer han koppla tillbaka till det.
– Talet förra året handlade om hur viktigt det är att få församlingens stöd när det gäller hbtq-frågor, det stödet skapar hemmamiljöer som förändrar mycket. Tittar man som ett exempel på hedersrelaterat våld så har det sin grund i religiös tro och förhållningsregler inom församlingen. När de reglerna är strama så drabbar det människor.
– Det kommer jag spinna vidare på i årets tal. Under det senaste året har vi sett många terrordåd som är förankrade i religionens namn och i att det bara finns en sanning. Men det finns inte bara en sanning. Vi alla är så olika så vår sanning måste få vara olika för oss alla. Just därför är det viktigt att religion är inkluderande, säger Jean Pierre.

Sen snart ett år tillbaka bor han i Tel Aviv där han upplever gay-communityt på ett helt nytt sätt.
– Det är väldigt liberalt där. Sen jag kom dit har jag sett mer gaypersoner visa ömhet på offentliga platser än vad jag har sett i Sverige under hela mitt liv. I Tel Aviv finns det inte heller några gaykvarter, hela staden är gay. Jag har aldrig varit så lite i just ”gaysvängen” som nu när jag bor där.

Regnbågs-shabbaten hålls i Stora Synagogan vid Kungsträdgården klockan 19.30 och alla är välkomna.
– Det här är för alla. För de som inte är insatta alls och känner att de vill få en inblick, och för de som kanske inte vågat gå i synagogan på flera år för att de inte känt sig hemma så som jag gjorde. Det är en häftig upplevelse att få känna att vi inte är utestängda utan att vi tillhör och att vi alla är välkomna, säger Jean Pierre.