Man behöver inte vara i en post-pride depression länge när Malmö Pride står och laddar runt hörnet. I år blir deras första år som en egen organisation och det firas med ett brett program.
– Vi är en stad med en otrolig mångfald ur alla möjliga avseenden. Därför försöker vi som festival fånga upp den bredden, både i Pride House och Prideparken.

För alla House älskare så är Malmö rätt stad att ”prajda loss” i. I år kör de nämligen tre olika Pride House, en traditionell, en internationell och en för organisationer.
– Det som gör Pride i Malmö är ett hbtq-politiskt program som lockar besökare. Vi har tidigare provat konceptet lite smått och det har visat sig vara vår styrka, därför satsar vi ännu mer i år. Dels med att bjuda in organisationer för att de själva ska kunna visa hur de jobbar med hbtq-frågor på arbetsplatser. Men också med ett internationellt Pride House på engelska vilket är viktigt med tanke på hur det ser ut runt om i världen och för hbtq-flyktingar, säger Filip.

Prideparken håller öppet i tre dagar med invigning på fredag. Paraden går av stapeln på lördag och avslutas med ett hejdundrande paradparty i parken där det för första gången kommer finnas en servering. Efter det har festats i kärlekens namn tar Pride House över facklan på måndagen.
– Just för att besökarna ska kunna ta del av alla festligheter så öppnar Pridehouse veckan efter. På det här sättet får man möjlighet att fördjupa sig i frågorna i lugn och ro, säger Filip.

Malmö Pride är helt gratis för alla, förutom den officiella efterfesten på lördag den 6 augusti som kostar 110 kronor med en förköpsbiljett. Pridepartyt hålls på Moriskan där tio DJs ska få 2000 glada ”prajdare” att dansa på tre dansgolv. Happy Pride Malmö!