Idag börjar Gävle Pride

Torsdag
SV Arena ”När förföljelsen fortsätter – om hbtq-personers situation i asyl- och integrationsprocessen
Många asylsökande hbtq-personer upplever att kunskapen om deras dubbla utsatthet brister hos svenska myndigheter samt att förföljelse, hat och hot från egna landsmän ofta fortsätter på svenska asylboenden eller i bostadsområdet. Hur skapar vi en tryggare tillvaro för hbtq-personer som sökt skydd i Sverige?
Tid: 14.00-15.30
Lokal: Teatern, Kulturhuset Gävle

Filmvisning & Panelsamtal ”Den längsta resan är resan inåt” En film av Staffan Hildebrand som skildrar Steve Sjöqvist som lever som homosexuell med HIV.
Tid: 16.00-18.30
Lokal: Teatern, Kulturhuset Gävle


Fredag

Workshop: ”Prideverkstad” Redesign workshop. Tillverka paradflaggor eller sy dig en häftig parad-outfit! Ta gärna med något som du vill göra om. Här finns symaskiner och verktyg. Även material som trä- pinnar, lim, tråd, papper, färg, paljetter och en del tyger.
Tid: Drop-in mellan 13-16
Lokal: Verkstaden inne, Kulturhuset Gävle

Seminarium: “Funkisprojektet” RFSLs Funkisprojekt berättar om normer kopplat till funktionsförmåga, hbtq och rättigheter. I projektet samarbetar RFSL med flera olika funktionshinderorganisationer, LSS verksamheter och aktivister. Funkisprojektet vill förändra diskriminerande normer så att alla har möjlighet att vara den man önskar – och leva det liv man vill!
Tid: 13.00-14.30
Lokal: Röda Rummet, Kulturhuset Gävle

Lördag
Workshop: ”Parade Fix Up” Fix-up inför paraden på Söderskälla. Om du t.ex. identifierar dig som kille men vill testa att styla dig som tjej. Vem du än är- we´ll fix u up Girl!
Tid: 10.00-13.00
Lokal: Söders Källa

13.00 Samling för Prideparaden vid Polhemskolans parkering. Paraden avgår klockan 14.00

Söndag
Femfest ”Fira Pride med Feministiskt Initiativ i Gävle” Feministisk speed dating, rosa tipsrunda på temat HBTQ, djurvänligt F!ka. Fråga Heterot, Bryt en norm: om kön och sexualitet, var med på en värderingsövning, eller bara sitt en stund i gräset.
Tid: 13.00-15.00
Lokal: Kvarnparken Gävle

Regnbågsmässa med The Gospel Project, Stefan Sjöman. Predikan av Anna Gredander och Sven Hillert.
Tid: 18.00
Lokal: Mariakyrkan