Idag smygstartar Skövde Pride med filmvisningar och föreläsningar för att imorgon dra igång ordentligt med invigningstal av ingen mindre än Stockholm Prides egna ordförande Christian Valtersson.

I år bjuder de på ett stjärntätt program med artister som Mariette, Evelina Olsén och Kuba Jasiecki som kommer att uppträda på scenen i Pride Park under lördagen.

Förutom scenunderhållning så kommer ett flertal spännande föreläsare besöka staden. Ett av namnen som sticker ut är hbtq-favoriten och guldbaggevinnaren Saga Becker som föreläser klockan 14.00 på lördagen.
– Vi tycker att Saga personifierar vårt tema “Gränslös” och är så glada att hon vill komma, skriver Skövde Pride i ett pressmeddelande.

Den öppet homosexuella politikern Robert Hannah kommer också för att förgylla lördagen. I sitt seminarium ”hbtq-flyktingars situation i Sverige” som hålls tillsammans med Logal Bet Kako förväntar vi oss spännande diskussioner om ett ännu viktigare ämne.

Alla Pridefestivalers höjdpunkt Prideparaden går av stapeln på lördag med samling vid Heden P4. Klockan 16.00 går startskottet och lokalradion står för ”prajdig” musik.

I år har även Skövde Pride sin alldeles egna Pridelåt. ”Du och Jag” är skriver av idoldeltagaren Minnah Karlsson, Jan Andersson och Mats Niittylä. Den framförs av Malin Torelm och redan nu kan du börja memorera texten för att kunna skråla med när den framförs live efter paraden.

Happy Pride Skövde!