Jönköping kan se fram emot ett härligt Pridefirande i strålande solsken på lördag. Ny projektledare för i år är Alexander Morad som är en heterosexuell man med fru och barn, men när Pride var underbemannade hoppade han in.
”Jag läste några artiklar om att det kanske inte skulle bli någon Pride i år. Då tänkte jag ”så får det inte vara, det är klart vi ska ha Pride” och hörde av mig. Det är sjukt att vi lever år 2016 och att alla inte känner sig trygga att vara den de är. HBTQ-frågan ska alla kunna lyfta, säger Alexander till QX.

Pridedagen inleds med en sprudlande parad med avgång klockan 14.00. Målet nås vid festivalområdet som är i Rådhusparken.
– Vi kommer att rigga upp en stor scen med schysst ljus och ljud. Sen kommer artister som RhythmFamily, Australien Sunrise, Partiet och King CAAN. Partiet har även gjort vår officiella komma ut-låt, berättar Alexander.

I festivalen kan man också njuta av andra småaktiviteter som utställare, selfiebås eller prova Mormor Magdas närproducerade regnbågsglass. Efter det fortsätter prajdandet på nattklubben Centrum.
– Här blir det Pridedrinkar, flaggor och vimplar. Partiet och King Caan kommer även att fortsätta uppträdandet här.

Det blir en heldag i regnbågensfärger med andra ord, Happy Pride Jönköping!