Förra året då 50 000 personer gick i Stokcholm Pride parad och nära en halv miljon stod utmed gatorna, var det enligt Stokcholm Prides noteringar 23 stora lastbilar, 7 små, 42 grupper och 12 vanliga bilar, dessutom 3 cyklar en go cart och en häst.
– I år blir det över hundra avdelningar, berättar presschefen Anna Söderström för QX.se.
Till dags dato har 31 stora lastbilar, 11 små, 40 grupper, 8 cykeltaxis, 2 hästar och en brandbil anmälts.
– Men jag vet att vi inte fått med de senast anmälda i den här listningen, säger Anna.
I den 112-sektion som QX berättat om tidigare ingår, berättar Anna, 50 brandmän, såväl svenska som inbjudna från London.
– Dessutom kommer flera bevakningsbolag att gå med i Pridepaarden i år, berättar Anna som också säger att det i år kommer bli mer live-musik i paraden än tidigare. Fler orkestrar såväl på vagnar som gående.
Och en nyhet blir att man skall ha paradutropare utmed vägen som berättar om de oliak ekipagen.
– Den största paraden i Sveriges historia måste självfallet kryddas på alla sätt och vis. Jag tror att många längtat efter att få lite vägledning bland ekipagen som kommer att passera framför dem, säger Tasso Stafilidis, som kommer vara en av utroparna den 2 augusti.
Håller vädret det vi alla önskar så lär det bli en rekordparad i år. Pride planerar för 75 000 deltagare.
Därmed ökar behovet av paradvolontärer.
Arrangörerna vädjar nu om fler som vill arbeta under paraddagen för att hjälpa till meddet praktiska. Via balnd annat Qruiser söks volontärer för hela veckan, men också just till paraddagen.
– Är man festivalvolontär och också går i paraden ger vi en biljett att ge bort till en kompis för söndagen, berättar Anna Söderström. Om man är volontär enbart på paraden så får man gå in gratis till PridePark under lördagen.
– Eftersom vi redan fått så många anmälda till paraden så kommer vi inte ta emot anmälningar för fordon efter kl 23 på redan på måndag den 21 juli, berättar Anna Söderström. Det kommer fortfarande gå bra att anmäla grupper fram till den 28 juli kl 23.

QX PARADVAGN 2007 – OBS SKRUVA NED LJUDET – DET SKO

AR!


Bli Volontär, Stockholm Pride