Patrik, Johan och Dan har alla stor erfarenhet av musikbranschen och har uppträtt med några av Sveriges största artister. Iklädda flygaroveraller ska de under namnet Starpilots ta Sverige med storm.
Vilka är ni då?
Patrik: Jag började dansa när jag var liten och när jag var tio började jag spela gitarr. Mitt intresse för det militära har alltid funnits med eftersom min farfar flög stridsplan under Andra värlsdkriget., så när jag var sjutton sökte jag till en militärskolan i Alabama och där mötte jag de andra grabbarna.
Mattias: Vi har alla tre varit på Maxwell Air Force base, och under ett uppdrag i Mellanöstern behövdes lite underhållning och då intog vi scenen och det blev succé. Så nu är vi i Sverige på permission ett tag framöver. Jag har bland annat jobbat med Danny, Måns, Therese Grankvist och Ricky Martin innan det här.
Dan: Jag har dansat och showat rätt länge, och sökte nya utmaningar och då passade det här perfekt.

Är singeln typisk för den musik ni vill göra?
Patrik: Vi vill göra positiv livemusik som man kan dansa till. Det ska vara med glimten i ögat.
Mattias: Vi kommer att köra nyskrivna låtar och trots att vi kommer att köra en cover, Chesney Hawkes The one and only under Rix Fm-turnén så kommer vi i fortsättningen bara att ge ut eget material.

Och ni sjunger själva? Det är inte tre snygga grabbar som bara frontar?
Mattias: Absolut. Kom och kolla på våra spelningar så får ni se och höra själva.
Patrik: Vårt mål är att det ska låta lika bra live som på skiva. Grupper med den här typen av musik har sällan den talangen så vi ska visa att vi behärskar både dans och sång.
Vad händer i sommar?
Mattias: Vi är inne i replokalen just nu och ska som sagt ut med Rix FM i sommar. Vi kör två låtar och ett intro, under sju spelningar.
Ni har en pilotimage, kommer det spegla av sig scenklädmässigt?
Mattias: Absolut, och det här är ju en sommarlåt och under sommaren är det varmt med mycket kläder. Någonting måste ju av…
Vilket antagligen leder till att ni får en del gayfans. Känns det schysst?
Patrik: Jag gick i Kungliga Svenska balettskolan och inom artistbranschen är homosexualitet vanligt. Så för mig är det helt naturligt och inget jag ens tänker på.
Mattias: Nej, jag ser inte folks sexualitet alls. Och vi är rätt kramiga i gruppen (skrattar)
Men ni är alla straighta?
Alla: Ja
Patrik: Ja, men efter den här sommaren vet man inte (skrattar).
Och nu kommer ni till Pride?
Mattias: Jag har varit där förut med Therese Andersson och Therese Grankvist, och det blir grymt att få chansen att uppträda där. Det är en fantastisk publik
Slutligen, vem är den mest kända i er telefonbok?
Mattias: Carola. Vi är kompisar och pratar då och då. Vi har känt varann i ett par år och smsar varandra med jämna mellanrum.
Patrik: Jag spelar tennis med Måns Zelmerlöw, så det är han. Han är en grymt dålig förlorare förresten.

I sommar kan ni se Starpilots på RixFMs turné på följande platser: Trollhättan 20 juli, Örebro 23 juli, Helsingborg 25 juli, Kalmar 7 augusti och Växjö 8 augusti. Och nu klart med Pride den 2 augusti under Paradgalan.

..och ja, det här med militärskolan i Alabama kan man ta med en nypa salt.