– Jag ser Poker som ett perfekt sätt att träffa folk, säger Lotta Bromé till QX.se inför kvällens Pride Poker Tournament.
Lotta Bromés rykte som poker-spelare har fått stor spridning genom hennes medverkan i TV-programmet Pokermiljonen.
– I den här turneringen sitter jag med vid borden så man kan försöka slå mig, säger hon. Men glöm inte att jag har besegrat Frank Andersson!
Vad är det som är så kul med Poker?
– Ja dumt vad är det… Jo spänningen och att jag tycker det är ett kul sällskapsspel. Det handlar inte bara om tur utan man kan hela tiden lära sig att bli bättre.
Vad tror du kommer skilja denna turnéring från en ”vanlig”?
– Det blir nog mer jämt mellan killar och tjejer, I vanliga fall brukar jag vara ensam eller så är det någon enstaka kvinna mer, men så tror jag inte det blir ikväll.
Dyker det upp några proffs ikväll?
– Vi har gjort Spotlight på Qruiser och fick då kontakt med en kille som spelar i Las Vegas och verkar livnära sig på Poker, Vi hoppas att han hinner hem till ikväll!
Att Poker har Pride-potential visas inte minst av alla namn som de olika händerna har.
– Två knektar kallas Cowboy, så det döper vi om till Brokeback Mountain. Och så finns Queen och ”Dolly Parton”. Tänkt vad gayanpassat det är med par i knektar och par i damer. Det kan till och med bli en bra hand med 6/9.
Sedan i fredags har man kunnat föranmäla sig men kommer man i tid ikväll till turnéringen som startar prick klockan 18.00 så finns chans att hänga på.
– Blir man utslagen av mig så kan man roa sig med mitt vackra entourage, säger Lotta och skrattar.
Rosa bubbel kommer självklart finnas på Casino Cosmopole där turnéringen hålls.