I morgon öppnar Pride Park. Parken har en åldersgräns på 15 år, men det finns ändå något att göra för de allra minsta. För andra året i rad anordnas Lilla Pride, som i år får formen av en rosa cirkus.

– Det var en slump att det blev cirkustema, säger Jörgen Andersson. Stockholms Kluturfestival hade ett par cirkusvagnar som de använt som informationscenter. Att de var rosa beror på att majblomman i år var rosa. Så vi började bygga därifrån.

Jörgen Andersson är marknadsansvarig på Rica Hotels som arrangerar Lilla Pride tillsammans med just Stockholms Kulturfestival och Fuldesign. En del av cirkustemat är att Cirkus Cirkör varje dag ordnar cirkusskola för de minsta.

Dagarna avslutas med sagostund, där bland andra Mona Sahlin läser godnattsagor.

– Jag kommer att läsa en snäll saga, en solskenshistoria. Även om den inte handlar om prinsessan som får sin prins lovar jag ett lyckligt slut, säger Mona Sahlin.

Jörgen Andersson förklarar att de vill ha någon som man vanligtvis inte tänker sig i myssammanhang.

– Vi frågade även Fredrik Reinfeldt och kungabarnen, men de tackade nej på grund av tidsbrist, säger han.

När dagen tar slut tar kvällen vid med DJ:s och livemusik.

– Vi vill vara ett alternativhäng för dem som till exempel inte gillar schlager, säger Jörgen Andersson.

En av de DJ:s som spelar är skådespelerskan Alexandra Dahlström, som fick sitt genombrott som lesbiska Elin i Lukas Moodysons film Fucking Åmål.

De två husbanden är Sternfall, som spelar klezmerinfluerad balkanpop och countrygruppen Cookies n Beans med Frida Öhrn från Oh Laura som skrivit reklamhitten Release me.’

– Vi har velat skapa ett varierat alternativ till parkens övriga utbud, säger Jörgen Andersson.

Pride Park onsdag i QX GayMap