Köpenhamn kommer glimra i regnbågens färger mellan den 9 till 17 augusti. Det alla talar om är utan tvekan lördagens Tivoli Goes Gay. På alla scenerna hålls konserter och aktiviteter med gaytema och de som vill kan vara med vid ett bröllop där de som vigts får en lyxövernattning på Tivolis nya hotell.
Tivoli Goes Gay i QX GayMap

Mr Gay Øresund, ett samarbete mellan skånska gayklubben Wonk och danska gaytidningen Out & About avgörs på Pumpehuset. Förutom att snyggaste bögen i regionen skall utses så kommer Amanda Lepore att stå på scen. Dj-uppsättningen blir John Eltong (ROCCO), Micke Hi (Stockholm), Tonny Liljenberg (Århus) och Helle Zebitz som sköter Funk, RnB och Pop-loungen. Även svenske sångaren Jonas Hedqvist gör ett framträdande. Presentatörer är Fröken Vega och Raz.
Pumpehuset är platsen, 23-05 tiden och 9 augusti dagen.
Mr Gay Øresund i QX GayMap
På söndagen är det parkfest (snälla inte regn nu tack!) i Ørstedtparken där den israeliska filmen Bubble visas. The Bubble-visningen i QX GayMap Och så på måndag öppnar Pride Square på Rådhuspladsen. PrideSquare är som ett lite mindre Pride Park dit det är gratis att gå in. Infotält, debatter, scen med shower och DJ’s.
Pride Square i QX GayMap
På Onsdag öppnar Pink Bar på den fantastiska platsen utanför Skuespilhuset vid Nyhavn. En skön bar och restaurang vid vattnet i Köpenhamn! Pink Bar i QX GayMap. Kanske starten på en köpenhamnsk motsvarighet till Mälarpaviljongen? Hint hint! Pink bar är öppet onsdag, torsdag och fredag.
På Kafé Knud, hivpositivas center i Köpenhamn är det lounge och fotoutställning hela veckan.
Kafé Knud i QX GayMap.
På torsdagen är det halvvägs-party på Wild Sensation. Specialfester under Copenhagen Pride är dessutom stora kvinnofesten på Hal D arrangerad av Vela med Dj Rosa Lux och Helle Zebitz, lördag liksom samma natt Rocco som har fest på Zum Biergarten nära Rådhuspladsen. Dessutom lär det vara fullt fart på alla gayklubbarna i stan.
Paraden har i år rekord vad gäller föranmälda ekipage. Och eftersom det regnade i Stockholm blir det utan tvekan strålande sol i Köpenhamn. Så ta med alla vackra klänningar och utsmyckningar, ta båt, tåg eller flyg till Köpenhamn och festa loss ännu en vecka!
På söndagen avslutas så veckan med en festgudstjänst i Christans Kirke i Christianshavn.

Copenhagen Pride i QX GayMap