RFSL Umeå och Sveriges förenade queerstudenter tillsammans med enskilda HBT-personer har i år satt samman ett gediget program för de tre dagar som Umeå Pride firas.
På torsdagskvällen öppnas festivalen på Hamnmagasinet med att Lina Kurttila håller en Dragking-workshop.
Det blir skuggteater och möte med författaren Manne Forsberg liksom en diskussion med Lena Thomasson på temat ”Umeå Öppen stad”. På kvällen spelar Melinda Wrede skivor.
På fredagen är det HBTQ-dag i Humanisthuset där intersexualitet, situationen i Polen och Rumänien tas upp. Queersalsa dansas och Alex Fridunger håller i den queerpedagogiska workshopen BRYT!.
Queerspelande av World of Warcraft genomförs under ledning av Jenny Sundén och på kvällen hålls en stödkonsert för internationell HBTQ-solidaritet med The Koo-Koo’s och Jenny Gabrielsson på scen och med Lenny som Dj.
På lördagen är det parad med samling i Döbelns Park. Huvudtalare är partnerskapsförrättaren Daniel Kallos och de två ordförandena Linda Elstad (SFQ) och Sören Juvas (RFSL) håller varsina tal. Melinda Wrede underhåller. Debatt i Stadsbiblioteket om mångfalden inom HBTQ-rörelsen hålls därefter och på kvällen blir det fest med FashionPack och Dj PinktrolNorrlandsoperan.


Umeå Pride i QX GayMap

Umeå Prides hemsida