Sedna 2013 delar Vänsterpartiet i samband med Vänsterdagarna i Malmö ut ett pris som hyllar engagemang  i och för HBTQ-samhället. I år var det Warren Kunce som fick ta emot blommor, diplom och 10 000 kronor av partiledaren Jonas Sjöstedt.

Warren Kunce uppmärksammas för sitt personliga engagemang som gjort honom till en förgrundsgestalt för transpersoners rättigheter. 2012 uppmärksammades hans aktion för att protestera mot tvångssteriliseringar. Genom att klä av sig i protest ville han protestera och samtidigt ta ”våra kroppar tillbaks”.  Vänsterpartiets Jörn Svensson-pris 2017 tilldelas Warren Kunce för sitt arbete för transpersoners rättigheter. ”Warrens Kunces engagemang har varit personligt, samtidigt som det framförallt har varit politiskt. Det är helt i Jörn Svenssons anda”, skriver juryn i sin motivering.

Vänsterpartiet uppmärksammar också det faktum att Warren Kunce som amerikansk transman inte tvingats sterilisera sig och har därför blivit den förste transmannen att föda barn och efter lång kamp med svenska myndigheter också registeras som far till sitt barn. 

Vänsterpartiet uppmärksammar även Warrens engagemang med WelcomeOUT i Uppsala som är en Pridefestival med fullt fokus på nyanlända hbtqia-personer.

Och juryn för priset sammanfattar med att konstatera: ”Warrens Kunces engagemang har varit personligt, samtidigt som det framförallt har varit politiskt. Det är helt i Jörn Svenssons anda.”

Jörn Svensson var riksdagsledamot för Vänsterpartiet 1971-1988 och var under den perioden en av de mest drivande riksdagsledamöterna när det gällde hbtq-frågor. Svensson satt även i EU-parlamnetet 1995-1999.