Robert, 46, jobbade som lastbilschaufför i Piteå. Men på fredagsmorgonen kom han aldrig till jobbet. Han anmäldes snabbt försvunnen och polisen efterlyste hans bil. Senare samma dag hittades bilen utanför idrottsarenan LF Arena i centrala Piteå.

Till Piteå-tidning bekräftar offrets bror att polisen hittat Robert avliden i bilen. De inledde en förundersökning om mord och i söndags begärdes en man häktat på sannolika skäl misstänkt för mord.

I lördags hölls en minnesstund av Transportarbetareförbundet och RFSL där Robert var engagerad.

RFSL Piteå älvdal ordförande Jimmy Stenman.

– Hans roll här var som revisor. Sen var han aktiv på våra cafékvällar och under Pride. Det är nog ett tiotal år som han har funnits med hos oss, säger Jimmy Stenman som är ordförande för RFSL Piteå Älvdal.

När beskedet nådde RFSL i fredags sattes en kurator in för att ge stöd och struktur till personalen. Samtidigt påbörjades planeringen av minnesstunden i lördags där Roberts bror höll ett tal.

Jimmy berättar om Robert med varma ord och blir märkbart berörd när han minns hans ”nyfikenhet på människor”.

­

– Han var en av de snällaste människorna som jag har känt. Alltid positiv och glad. Han var mycket social och diskussionsglad. Han var genuint nyfiken på att lära känna människor.

Han beskrivs som en omtyckt person inom communityt och därför håller RFSL öppet för extra cafékvällar måndag, tisdag och onsdag mellan 18-20.

– Vi har en minnesbok här så att folk kan skriva om Robert, säger Jimmy.