Vid HBT-liberalers pågående förbundsstämma i Malmö i helgen utsågs Birgitta Ohlsson till hedersmedlem i förbundet. 

Motiveringen lyder; ”För att du alltid varit en viktig allierad och kämpe för hbtq-personers rättigheter. Du har vunnit stor respekt bland liberaler, men också i hela hbt-communityt. Ditt politiska engagemang har varit tydligt och befäst Liberalerna som bästa parti när det gäller hbt-politik. Många är de, även våra politiska motståndare, som berättat hur viktig du har varit för dem personligen, och för hbt-kampen.

Ditt djupa och innerliga engagemang har betytt mycket här hemma, men även internationellt. Du har genom dina besök i länder satt skräck i regeringar och modigt gått i prideparader, även då det varit farligt.

– För oss var det självklart att utse Birgitta som vår tredje hedersmedlem, säger Mats Nordström, förbundsordförande för HBT-liberaler. Hon har alltid varit en fantastisk kämpe för våra rättigheter, och vi är stolta över att hon tillhör vårt parti Liberalerna.

Nordström (Täby) omvaldes som förbundsordförande liksom 1:e vice, Mikael Sparrhult (Höör) och 2:e vice, Anne-Marie Ekström (Borås).

I styrelsen för liberala HBT-förbundet sitter även Marie Andersson (Vebomark), Richard Brodd (Göteborg), Peter Edholm (Solna) liksom stockholmarna Robin Nilsen och Paula Ternström.

– Mycket spännande ligger framför oss, som exempelvis valet som ska vinnas. Vi har också beslutat om nytt politiskt program och när det gäller exempelvis transfrågor så går vi från bäst till ännu bättre.

I pressmeddelandet från årsstämman berättas att HBT-Liberalerna, som haft ett stort engagemang i Serbien nu skall utöka det internationella arbetet med att besöka Georgien.