#tsmns
För vi kommer enbart att ta oss igenom det här tillsammans.

Det har börjat piskas upp en hätsk stämning mellan de som går ut för att stödja restauranger och krogar och de som tycker att man bör stanna hemma. ”Fy fan, så djävla dumt och själviskt”, ”Helt bedrövligt att Side Track får hålla öppet” är bara några utav påhoppen som våra tappra stammisar fått utstå när de checkat-in hos oss för att visa sitt stöd på nätet. (Jag borde sluta läsa i kommentarsfälten). Men skuld och skam delas inte bara ut från det hållet. Många klankar också ner på dem som väljer att stanna hemma. Att det inte bryr sig om vårt regnbågssamhälle. Det stämmer inte. Såhär kan vi inte fortsätta.

Vi har ingen aning om varför någon väljer att inte gå ut. De kanske tillhör riskgruppen eller har nära och kära som gör det. Jag har full förståelse för att man vill stanna hemma. Det här är läskigt och det är inte lätt att veta vad som är rätt… Men vi kan heller inte beskylla dem som går ut för att vilja skada sin omgivning. Tro mig, de som väljer att gå ut upprätthåller reglerna med en god social distans, iallafall hos oss. Att umgås på den lokala gaykrogen är fullt tillåtet. Trängsel existerar inte och föreskrifterna följs. En del utav oss pallar inte att stanna hemma, av anledningar som du inte alltid behöver känna till. Kort sagt: var snälla mot andra och respektera varandra.

Sen, när allt detta är över, så kommer vi alla att träffas ute igen. Stjärterum först efter hjärterum. Så tagga ner, tänk på att sen kanske du vill Pridehångla med den du just nu har en twitterfejd med. Problemet är dock att ‘sen’ kanske innebär att jag inte har ett jobb, att ‘sen’ kanske du inte har en gaykrog att gå till. För redan nu har kollegor som jag räknar som mina vänner fått gå. Men jag vägrar! Vi ska överleva, alla ska återanställas. Vi har inte lyxen att ge upp.

Det kan tyckas lite märkligt att jag nu uppmanar communityt att sluta klanka ner på folk som väljer att stanna hemma. Självklart behöver vi fler gäster just nu. För Side Track haltar något och kassaflödet är viktigt, det går inte att förneka. Stöd för oss finns bland oss. Många hör av sig och vill hjälpa till, fast hemifrån. Allt från en virtuell öl, presentkort till crowdfunding. Några ville till och med swisha mig för en öl de annars skulle ha tagit. Vad fina vi kan vara mot varandra. Faktum är att vi aldrig kommer att ta oss igenom det här om inte vi gör det tillsammans.

Därför har Side Track tillsammans med QX kickat igång stödprojektet #tsmns.

Lyckas vi med #tsmns. hoppas jag att fler från Regnbågssamhället ansluter. Eller varför inte sno hela konceptet rakt av! Vi på Side Track vinner inte något på att vara the last-gaybar-standing. Jag vill ha vårt SLM mitt emot oss, en QX att bläddra i, Moxyfester att vara avis på och en Secret Garden att springa till efter jag städat klart på Side Track och önska att Whippet Lab låg vid Mariatorget.. Och ja, även gnälla över att Bee Bar jämt vinner årets ställe på gaygalan!

Låt oss påminna varandra att vi faktiskt alla, i grund och botten, menar varandra väl och att vi bryr oss. Så var nu aktsamma om varandra och ha förståelse även för dem som agerat i affekt. Vi kan bara greja det här #tsmns. Och stöd mina vänner kan numera, likt allt annat nuförtiden, även ges hemifrån. #tsmns

Sprid stödprojektet för vårt regnbågssamhälle #tsmns

Vår överlevnad handlar om kassaflöde och likviditet just nu. Handla därför presentkortet #tsmns via QX Shoppen. Så kan du unna dig något sen och rädda vårt regnbågssamhälle nu!

Presentkortet #tsmns.

Vill din verksamhet vara med i projektet #tsmns och erbjuda presentkort via QX shop, kontakta [email protected]