Uppmärksamheten blev stor när QX publicerade bilder på de två polska killarna  Jakub och Dawid killarna som delade ut egenuppsydda ansiktsmasker i regnbågsfärgerna. De två delade ut dem i bland annat Gdansk för att sprida budskap om HBTQ-rättigheter i Polen.

– QX Shop har nu fått in en sändning av masker som de sytt upp och som vi nu säljer till stöd för deras arbete mot den HBTQ-fria zonerna som några städer i Polen proklamerat, berättar QX förlagschef Jon Voss. Vi poängterar samtidigt att detta inte är ett skydd mot spridning av corona-viruset, vare sig man bär munskydd eller ej är detta ett sätt att hjälpa de som vill påverka den regnbågsfientliga politiken i Polen. Har du symptom skall du stanna hemma, och oavsett munskydd så skall social distransering praktiseras.

Till QX säger Jakub och Dawid att de nu planerar en aktion där de skall utfärda ”Heterofria” zoner i sommar för att därmed väcka debatt och visa på det absurda med homofobin.
I helgen, i samband med IDAHOT-dagen, planerar de att resa till några av Polens ”HBTQ-fria” zoner iförda regnbågsmaskerna.

– Därefter planerar vi ett besök till gruvdistrikten i Schlesien som drabbats hårt av Cornona-pandemin, berättar Dawid för QX.

Här hittar du munskydden i QX Shop