Ytterligare en dom har fallit efter det stora tillslag som polisen gjorde förra året mot drogförsäljare i Stockholms gayvärld. En insats som beskrivs som det största beslaget någonsin i Sverige av kristalliserat metamfetamin.

Sajten Sentry-nu, som skriver om STI/Könssjukdomar, berättar att en 50-årig man söms till 3,5 års fängelse för grovt narkotikabrott.

Mannen har i förhör och under rättegången  förklarat att han sålt droger för att hans vänner tidigare råkat illa ut när de köpt av andra personer. Vid polisens tillslag i mannens hem hittades bland annat amfetamin, MDMA-tabletter och -pulver, kokain och metamfetamin. Köparna av droger beskrev mannen som ”vänner, vuxna personer som har bra jobb och en stabil tillvaro”.

Enligt Sentry.nu uppger polisen att ”spaningar visar att härvan är större än det vi hittills har sett”.

Tidigare i år dömdes en 33-åring till 6 års fängelse för grovt narkotikabrott. Han sålde droger via en videoklubb och via appen Grindr. I samband med den rättegången åtalades även åtta män som köpt droger av 33-åringen. Samtliga dömdes med påföljder som böter, villkorlig dom och/ eller missbruksvård.