– Jag blir så ledsen, säger Tobias Karlsson när QX når honom. Tänk att vår flagga kan skapa så mycket hat och rädsla fortfarande.
Tobias fick istället hålla sitt tal på Torget i Askersund där det samlats massor med folk för att inviga den här Pridedagen.
– Jag får ju ofta frågan om Pride behövs, och en dag som denna blir det att det behövs mer än nånsin och att vi i Sverige tar täten för Pridefirandet då situationen för hbtq-personer i många andra länder fortfarande är fruktansvärda.
Malin Blomqvist, som står bakom hela idén med att klä in vattentornet i en prideflagga, är självklart ledsen för att invigningen inte kunde bli av.
– Man blir ledsen så klart, säger Malin, som berättade i QX igår att hon känt av att det funnits både de som varit positiva och negativa till att klä vattentornet i en prideflagga.

Även om det inte kunde invigas där det var tänkt har nu vattentornet i Askersund klätts i regnbågsflaggan och ska hänga där till årsskiftet. En miniatyr av vattentornet med en regnbågsstrumpa finns även att se på torget i Askersund.