Emma Wiesner, centerpartist och Europa-parlamentariker kom ut som bisexuell under World Pride förra veckan. I ett öppenhjärtigt inlägg på sin Facebook-sida berättar Emma att det är ”bland det svåraste och mest självklara” som hon någonsin skrivit.

”Jag vill leva i ett samhälle där alla kan älska och leva fritt. Om jag själv då inte fullt ut lever och verkar därefter, kommer jag att bli en dålig politiker.

Jag vill därför berätta idag att jag är bisexuell. Det är något jag vetat om länge och som alltid varit en del av mig, men som jag för många valt att inte prata om. Ingenting i mitt liv, förutom en djup lättnad, förändras i och med detta meddelande, men det känns rätt och befriande att nu berätta.”

Emma Wiesner skriver att hon tidigare känt att hennes sexualitet tillhör hennes privatliv, något som man inte behöver göra en stor sak av. Men sedan hon blev politiker i början av 2021 vill hon ta chansen ”att förändra och krossa fördomar”.

”Mitt hopp är att detta inlägg kan inspirera någon att själv också ta steget att bli mer öppen om sig själv”, skriver hon.

I följande inlägg poserar Emma stolt med regnbågsflaggan på World Pride i Köpenhamn, och i lördags deltog hon i en av Pride-paraderna som avslutade årets festival.