Aldrig tidigare har väl sagostunder på bibliotek fått så stort medieutrymme. Men de senaste månaderna har flera SD-politiker uttryckt missnöje över att dragqueens i princessklänningar läser sagor som till exempel ”Konrad i klänning” till barn runt om i Sverige och flera bibliotek har fått motta hot för att de bokat evenemanget.

Igår publicerade Expressen en artikel skriven av Jonas Gardell där han kallar debatten för ett ”kulturkrig” mot regnbågsrörelsen och jämför SD-politikers utspel och argument om att ”skydda barn” med Ungerns premiärminister Viktor Orbán och ryske presidenten Vladimir Putin hbtq-fientliga retorik.

”Låt tusen dragqueens blomma och berätta tusen sagor för våra barn om en värld där de får växa upp och bli precis vad de vill – till och med sig själva. Där pojkar ibland blir kära i pojkar och flickor ibland blir glada i andra flickor, och där en tiara alltid är bästa huvudbonaden” avslutade Gardell i debattartikeln.

Det har fått Sverigedemokraternas Björn Söder att ta till Twitter där han ifrågasätter vad som ”som är så fint” med att låta ”vuxna män utklädda till kvinnor” läsa böcker för småbarn.

”Låt barnen vara ifred från era sexuella böjelser” skriver Söder och delar en bild på Gardells artikel.

Gardell föreslår att SD-politiker emigrerar till Iran

Till QX reagerar Jonas Gardell på Björn Söders utspel med ett ”men snälla Björn Söder” och poängterar att anledningen till att dragqueens läser sagor för barn är på grund av att barnen älskar det, och inte för att få ”utlopp” för någon sexuell böjelse.

– Men snälle Björn Söder, du tror väl inte på allvar att när Christer Lindarw i After Dark sjunger La Dolce Vita i Melodifestivalen, att han gör det för att få utlopp för sina ”sexuella böjelser”?

Vidare säger Gardell att om SD på allvar vill lägga sig i hur människor klär sig så kanske de bör flytta till Iran.

– Det är ibland slående hur lika SD är Irans mullor. De pratar om vikten av integration och detta ÄR integrationen: att i Rosengårds skolor visa att det finns olika sätt att vara på och klä sig på och att det är okej.