I oktober avslöjade Expressen och Expo att den före detta sverigedemokratiska politikern Rebecca Ädel har spridit nazistisk propaganda på nätsidan Nordfront. Bland Ädels texter och kommentarer har hon bland annat önskat se en ny Hitler och kallat reklam för Pridefestivaler för ”vidrigt”.

I samband med avslöjandet avsa sig Rebecca Ädel sina politiska uppdrag i Nynäshamns kommunstyrelse och lämnade Sverigedemokraterna. Men knappt två veckor senare ändrade hon sig och ville ha tillbaka sina politiska uppdrag i kommunen, vilket hon fick då hennes avsägelse inte hunnit behandlats av kommunstyrelsen. Till Sveriges Radio P4 har hon klargjort att hon kommer att fortsätta att hålla Sverigedemokraternas linje även om hon nu formellt sitter som politisk vilde.

Efter nazist-avslöjandet stängdes hon av från sin tjänst som högstadielärare och kommunen tillsatte en utredning med hjälp av extern part. Men den utredningen har nu lagts ner efter att kommunen och Ädel kommit överens om att hon ska lämna sin lärartjänst. För avgången får hon 20 månadslöner vilket uppgår till en summa på strax över 800 000 kronor vilket ska betalas ut som ett engångsbelopp, rapporterar Expressen.