Polisen varnar i dagens Aftonbladet för att det finns personer som via dejtingappar stämmer träff med sina offer för att misshandla och råna dem i en skatepark i Högdalen i södra Stockholm. Farstapolisen jobbar just nu med två fall som har likande tillvägagångssätt.
– I de här två ärendena är det en app som främst vänder sig till personer i hbtq-sfären. Offren är personer med sexuell läggning som platsar där, säger Martin Svanehed, förundersökningsledare på Farstapolisen till Aftonbladet.

Enligt en varning som QX tagit del av och som sprids i sociala medier rör det sig om Grindr.

Polisen misstänker att det kan ha skett vid fler tillfällen, men som inte anmälts, och går därför nu ut och varnar.
– Offren har tagit sig dit med bil och trott att man ska möta en person. I stället kommer två personer och omedelbart blir man övermannad, säger Martin Svanehed i Aftonbladet.

Personerna som gjort anmälan uppger att de har blivit slagna, fasthållna och rånade, och att rånarna främst tagit dyra märkeskläder och mobiler.
Martin Svanehed vill inte bekräfta vilken app det handlar om i utredningarna, eftersom gärningspersoner kan använda vilken som helst.
– Det är alltid en risk att ta steget från en dejtingapp till att träffas i verkliga livet. Du kan aldrig veta säkert veta vem du träffar. Det finns alltid en anledning att tänka sig för.

Martin Svanehed uppmanar i Aftonbladet-artikeln att de som utsätts för brott ska anmäla.
– Själva träffen i sig kanske är något man vill hålla privat. Och det är det som gärningspersonerna drar nytta av. Ju fler fall vi får in desto större chans har vi att komma närmare de gärningspersoner som agerar på det här sättet

Vet du mer om detta?
Hör av dig till [email protected]