I ett inlägg på Instagram berättar handbollsspelaren Loui Sand att han i lördags blev påhoppad när han var ute och dansade på en klubb i Göteborg.

”Vi stod på dansgolvet, jag känner att det är någon bakom mig som trycker till mig hårt i ryggen. Jag vänder mig om och sekunden efter så håller han alldeles för hårt i min nacke och frågar mig vad mitt problem är, jag säger till han att släppa min nacke. Det gör han. Han säger även att jag är en äcklig transa. Fel ord btw. Äcklig trans ska det vara i så fall.”

Sand berättar att han råkade ut för en liknande händelse för ett år sedan på sitt jobb då en elev misshandlade honom så att han svimmade av.

I inlägget betonar han att han inte är ute efter att folk skall tycka synd om honom, men vill påminna om att det runt om i världen dör transpersoner på grund av våld från de som saknar kunskap och acceptans. Och han berättar om tidigare erfarenheter av kränkningar.

”När jag va yngre så blev jag kallad för neger, svartskalle eller att jag inte hade riktiga föräldrar. Men det va lättare att jobba mentalt med på något sätt, eller så blev det en vana.”

”Det var tur i oturen”, fortsätter han, ”att mina polare inte hade varit där, då hade det blivit hus i helvete och det hade inte slutat bra”.

Loui Sand avslutar sitt inlägg på Instagram med att hoppas att ”vi fortsätter kämpa vidare tillsammans. Kärlek till er alla”.

Inlägget har fått tusentals stödhjärtan och många kommentarer. Bland annat skriver Hedvig Lindahl ”Tack för att du delar med dig och att du vågar leva det liv du vill leva. Vilka sjuka idioter det finns där ute. Kram till dig”