När turnérande Dragshowmusikalen för barn ”Lilla Jag och Drakarnas drottning” besökte Birkagården Folkets Hus i Jönköping möttes de av nynazistiska organisationen NMRs ”avspärrningstejp”. Polis kom tillplatsen och föreställningen kunde utan vidare problem genomföras inför fullsatt salong.

Föreställningen, regisserad av Petter Wallenberg, framförs av teatergruppen Bland drakar och dragqueens och framförs av Inga Tvivel (Jan Ericson) med pianisten Daniel Englund.

Inga Tvivel i Lilla Jag och Drakarnas drottning

I ett pressmeddelande med anledning av hoten säger Wallenberg att ”“Först och främst vill jag vill vara ytterst tydlig med att vi aldrig ställt in enda föreställning och kommer fortsätta vår folkparksturné i hela landet, trots hotet.”

“Lilla Jag och Drakarnas drottning” är vår populära musikal för barn, med allsång, dans och levande klassisk musik. Den handlar om en liten drake och budskapet är att vi människor ska vara snälla mot varandra. Men tyvärr så finns det extrema krafter som vill stoppa detta och skapa otrygghet, säger han vidare.