Fackförbundet Unionen delar årligen ut HEJA!-pris i fyra olika kategorier. Förutom Eldsjäl, Jämställdhet och Arbetsmiljö prisar Unionen även Hbtqi-engagemang med ett Heja! En stärkande klapp på ryggen kompletteras med 10 000 kronor som skall användas för kompetensutveckling.

Hbtqi-vinnare blev i år David Zaar och han får priset för att han alltid har ”hbtqi-glasögonen på i det lokala klubbarbetet” såväl när han förhandlar med arbetsgivaren och när han arbetar med att höja arbetsplatsens kompetens.

– Han är en entreprenör, föreläsare och inspiratör som använder sin egen röst för att driva hbtqi-frågor framåt. Det aktiva engagemanget har han tagit med sig in i fackklubben, säger Unionens ordförande Peter Hellberg i ett pressmeddelande.

Davdi Zaar är Diversity officer på Unio0nen-klubben hos Capgemeni och Sogeti och säger i pressmeddelandet som sitt tack att ”det är tillsammans som vi kan göra skillnad!”

– Jag vill därför lyfta alla andra som också är nominerade till priset. Vi är ett helt gäng som gör jobbet tillsammans, även om vi inte sitter tillsammans när vi gör det. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Och om alla gör något kommer resultatet att bli fantastiskt, säger David Zaar som också gjort sig känd genom boken ”De kallar mig bög” och genom föreläsningar på en rad Pride-festivaler.

Heja-priset kategori Jämställdhet gick till klubben på Tietoevry i Karlstad. Miljö-heja gick till huvudarbetsmiljöombudet på Systembolaget, Christrer Keijser och Årets Eldsjäl blev Sen Kanner, som kämpat för att företaget Karna skall sluta kollektivavtal.

Heja-priserna delades ut i torsdags vid avslutningen av Unionens kongress.