”Vi vill vara en trygg mötesplats som stärker och inspirerar varje individ oavsett ursprung, religion, kön, och sexualitet. Under vår Existenshelg sätter vi extra fokus på mångfaldsfrågor och bjuder in till föreläsningar, konstuttryck, musikaliska inslag och mötesplatser som på kreativa sätt vill belysa allas lika värde” skriver arrangörerna bakom Existens-23, eller Visby domkyrkoförsamlings mångfaldsdagar.

Den 17 november blir det bland annat en ”powerwalk bland Sankat Marias queera artefakter” där domkyrkokaplanen och queerteologen Petra Guteskär guidar i domkyrkan. Samma kväll hålls ett ”bubbel och babbel för hbtqi+personer” som arrangeras av EKHO Sydöst Frögrupp Gotland, dvs lokalavdelningen av Ekumeniska Gruppen för kristna hbtq-personer.

På lördagen med start klockan sju hålls en regnbågsmässa i Domkyrkan där Alma Emilsson med band, Saint Mary Gospel Choir och så tolkar Saga Asklöf  tillsammans med Petra Guteskär Sineád O’Connors, eller Shuhada’ Sadaqat som hon bytte namn till efter att ha konverterat till Islam, texter. Mångfaldsdagarna avslutas på söndagen med att Andreas Jonsson föreläser.