Nyligen avslutade Sverigedemokraterna sina landsdagar i Västerås. Under söndagen stod justitiepolitik på agendan och en motion om dragartisters sagostunder för barn kom på tal. Och än en gång var det Jonathan Sager, fullmäktigeledamot i Kalmar, som stod bakom hetsen mot dragcommunityt. Han vill att SD ska införa obligatoriska åldersrestriktioner på dragevent och krävde dessutom att sagoläsande QX-galavinnaren Miss Shameless ska utvisas.
– Kulturkriget är inte över förrän dragqueenen ”Skamlös vinhora” är ute ur landet, sa Sager enligt Aftonbladet.
QX ringde upp Miss Shameless för en kommentar.

– Ja, återigen är vi här, vilket är helt vansinnigt. Jag säger som jag sagt hela tiden: Bläddra i vilket biblioteksprogram ni vill så ser ni att en Skamlös Vinhora aldrig läst sagor för barn.
Miss Shameless fortsätter:
– Men att fortsätta sprida falsk information bekräftar ju bara det vi hela tiden sett från det här partiet. Här visar de sin strategi och sitt ansikte, och det är dags att göra något. Vi kan inte vara naiva längre, det här är inga HBTQIA+vänner eller demokrater. Hur har vi skapat det här klimatet där man kan häva ur sig vad som helst utan att det ligger någon sanning i det?  Jag är faktiskt lite orolig för hans hälsa eftersom han helt klart verkar besatt av oss. Han borde ta några dagars timeout. Och kanske uppdatera sig på den svenska grundlagen?

I en kommentar till Aftonbladet skriver Sager: ”I anförandet så menade jag att Drag Queens (sic!) som läser sagor med sexuellt innehåll för barn som fenomen inte hör hemma i Sverige. Där har Fru skamlös vinhora varit en av dom mest pådrivande, därför apostroferade jag just han”.

Vad är det Sager menar med sexuellt innehåll, ni läser ju bara vanliga sagor?
– Jag vet inte var det kommer ifrån. så det där är något som hittats på. Det finns inget som helst sexualiserande i våra sagostunder. Sagorna är gjorda för att passa barn och vi läser ur normkreativa barnböcker som alla kan låna på biblioteken.

Varför har just du/ni hamnat i skottgluggen?
– Ja, du…det får du fråga honom. All den här retoriken är ju också snodd rakt av från USA och det som händer våra amerikanska dragkollegor.

Påverkar detta ditt och Lady Bustys arbete?
– Ja, vi behövs mer än någonsin. Vi måste kontra deras mossiga syn med ännu mer kärlek. Det är också oerhört anmärkningsvärt att de under sina dagar pratar om dragqueens som läser sagor när det finns så mycket annat att ta tag i. Vi har krig, klimatförändringar, och unga och barn att tänka på. Det känns det orimligt att lägga kraft på detta.

Så, kommer du lämna landet?
– Det har jag inga som helst planer på. Vi har mer att jobba på och vi vill fortsätta att sprida kärleksglitter. Jag uppmanar alla som läser detta till att stötta alla fantastiska dragartister och andra hbtqia+evenemang som gör så mycket fantastiskt, och som bidrar med så mycket för en kärleksfullare framtid.