Alexander Bard gick under tisdagen till våldsamt angrepp mot Centerpartiets kvinnoförbund. Detta efter att förbundet ställt sig bakom idén att sexköp som sker i andra länder skall vara åtalbara även i Sverige.
I Facebookgruppen Cybercenter kallar Bard Centerpartiets kvinnoförbund för ”en hög jävla miffon” och ”sexhatarmoralister”.
”Att säljs sex är för helvete inte att bli våldtagen”, skriver han i sitt utfall.
Det han reagerat på är Centerkvinnornas stöd till kampanjen ”Sexköplagen 2.0” med syftet att ”utvidga sexköpslagen till att även innefatta svenska medborgares sexköp utomlands.”
Centerkvinnorna ställer sig därmed bakom Sveriges Kvinnolobby liksom bland annat Sveriges Kvinno- och tjejjourers Riksförbund och Riksorganisationen för Kvinnojourer och tjejjourer i Sverige (Roks).
På EU-nivå där kampanjen drivs av Europeiska kvinnolobbyn har parlamentariker från alla de svenska partierna förutom moderaterna och Piratpartiet ställt sig bakom kampanjen som lyfter fram den svenska sexköpslagen som det positiva exemplet och konstaterar att 70% av svenskarna idag ställer sig bakom kriminaliseringen av sexköp.
I en kommentar till Alexander Bards avhopp från Centern säger partiets EU-kandidat och hbt-profil Fredrick Federley att han beklagar Bards sätt att uttrycka sig.
På Facebook skriver han att ”ordval och anklagelser i den mycket dramatiska sortin är helt oförsvarbara, under all kritik och ovärdigt.”
Alexander Bard har låtit meddela att han är tillgänglig för Piratpartiets kampanj inför EU-valet, om de önskar. I Piratpartiets valmanifest inför det kommande EU-valet finns inte frågan om synen på sexköpslagen med, utan partiet fokuserar på sina hjärtefrågor kring integritet på nätet, upphovsrättsfrågor och individens frihet.
Piratpartiets ordförande Anna Troberg läxade på onsdagsmorgonen upp Alexander Bard för hans sätt att uttrycka sig. Dessutom dementerade hon uppgifterna i Expressen om att Bard skulle stå på Piratpartiets valsedlar.
Trots att Bard tidigare använt liknande språkbruk om Piratpartiet, vilket Troberg säger var sårande, så säger hon att hon i en försiktig öppning till Bards erbjudande att hon är medveten om att människor kan ändra sig.