Med nästan alla röster räknade har Fredrick Federley fått 30341 personröster och tar därmed platsen i EU-parlamentet för Centerpartiet. Etta på Centerns valsedel, Kent Johansson, har då 5994 av 6227 valdistrikt är räknade 27618 personröster. Fredrick Federley har drivit en aktiv personvalskampanj och var under slutveckan den enda som även valde att annonsera via QX.se.
Därmed representeras Sverige av två öppna hbt-personer i EU-parlamentet. Ett parlament där just öppna hbt-personer inte är lika vanligt som i den svenska riksdagen.
Förutom Federley är det klart att Vänsterpartiet representeras av Malin Björk. Hon har hittills fått 38250 personröster med tvåan Dror Feiler som ligger på 9678 personröster.
Andra hbt-personer som kampanjat för att komma in i parlamentet är Folkpartiets Robert Hannah som till dags dato fått 2703 personröster och därmed klättrar från en åttonde till en femte plats och Miljöpartiets Petter Forkstam som kampanjat via Qruisers spotlight har hittills fått 6403 personröster och klättrat från en 22:a upp till en sjätte plats.
Feministiskt Initiativs Soraya Post fick en betryggande ledning bland personrösterna med dryga 71000 men tvåan, Stina Svensson fick trots det knappa 7000 personröster.