Vid 22-tiden på lördagskvällen blev en i Mälarpaviljongens person misshandlad i samband med att tre gäster avvisades.

De tre männen, beskrivna som välklädda i 25-30-årsåldern, hade uttalat sig grovt homofobt i samband med att de blivit tillsagda av personal.

– Det har vi nolltolerans mot så de tre blev direkt avvisade, säger Mälarpaviljongens Arto Winter till QX.

Vid utgången blev de tre högljudda där ord som ”bögjävel” och ”skall vi knulla dig” skreks mot en av Mälarpaviljongens personal. De tre gav sig fysiskt på medarbetaren som under tumulten föll till marken varefter de tre med sparkar fortsatte misshandeln. Medarbetaren på Mälarpaviljongen behövde dock inte uppsöka sjukhus.

Polisen anlände vid 22.30 tiden och avlägsnade efter förhör med männen och vittnen de tre männen. En anmälan om misshandel har upprättats uppger polisen till QX.

Mälarpaviljongen har gått ut med ett uttalande via social medier där de skriver att ”Mälarpaviljongen fördömer våldet och bekräftar på nytt vårt engagemang för inkludering och mångfald.”

Arto Winter berättar för QX att ett arbetsmiljöärende nu upprättats, att medarbetaren får arbetsgivarens stöd och att säkerheten nu kommer ses över, framförallt kring helgerna..

– Vi har haft situationer tidigare där personer avvisats, men vi har aldrig under våra 20 år varit med om att det övergått till fysisk attack och dessutom med dessa homofoba tillmälen, säger han.

– Detta blev en tråkig del av en i övrigt fantastisk dag hos oss, säger han om en helg med sommartemperaturer, sol och många ”swifties” på besök.

”Vi uppmuntrar vårt community att stå tillsammans mot hat och att rapportera all information relaterad till denna incident till myndigheterna. Detta kommer aldrig att hindra oss från att vara oss själva och från att ta striden mot homofobi. Vi förtjänar alla att känna oss trygga när som helst och var som helst,” skriver Mälarpaviljongen i sitt engelskspråkiga uttalande.