Cato Helleren arbetar med personalevent på Liseberg och engagerar medarbetare, ser till att de mår bra och trivs på jobbet.
– Det är extra viktigt för mig är att de som arbetar här skall känna sig välkomna, inkluderande och representerade på våra event och på Liseberg.

Han och två kollegor har drivit frågan att Liseberg som arbetsgivare skall engagera sig mer i Pride och i år kommer den populära turistattraktionen i Göteborg för första gången att som företag gå i West Pride-paraden.

– Liseberg har alltid varit en arbetsgivare och plats där du kan vara dig själv oavsett vem du är, och vi har firat Pride internt men inte utåt mot gäst. Nu kände vi att det var dags att även visa utåt vilken bra arbetsgivare Liseberg är, så då tog vi upp förslaget och fick igenom förslaget.

Vad ska ni göra under paraden?
– Vi skall fira kärleken och rätten att vara dig själv. Vi har tagit fram nya pins och skyltar som vi skall ha på oss samt kaninöron såklart.

Är det många HBTQ+personer som jobbar på Liseberg?
– Vi är närmare 2500 medarbetare så det finns nog en hel del. Jag har själv träffat många vänner, och dejtat en del också, på Liseberg som tillhört HBTQ+familjen. Hos oss är det ingen ”big deal” vem du väljer att älska eller hur du väljer att uttrycka dig, utan här kan du vara dig själv. Det finns till exempel utöver våra manliga och kvinnliga omklädningsrum även könsneutrala omklädningsrum. Jag kom själv ut på mitt första jobb på Liseberg och för min dåvarande chef när jag var 18 år och det var inga konstigheter. Jag var så nervös för jag hade blivit av med tidigare jobb pga min läggning.

Jag måste ju fråga: Vilken är den mest HBTQ+populära attraktionen?
– Jag tror det kan vara Flumeride. Den är populär bland alla, och här finns det möjlighet till både kramar och pussar.

Klicka här för WestPride tips i QX QueerMap