Den första bilden som släpptes på den polisman som i torsdags sköts till döds av en terrorist på Paris huvudgata Champs-Elyseés, kommer från FLAG, Frankrikes motsvarighet till den svenska organisationen Gaypoliserna.

Den avlidne Xavier Jugelé var medlem i föreningen och skulle i maj fylla 38 år, berättar FLAGs ordförande Mickaël Bucheron, för franska nyhetsbyrån AP.
I ett tweet skrev den ”chockerade” ordföranden att han beklagade sorgen för ”polismannens partner, familj och nära vänner”.

FLAG var samlade till årsmöte inför helgen och Bucheron meddelade enligt franska gaytidningen Têtu sina medlemmarna: ”När jag insåg att det var någon från oss, blev det extra  chockerande. När en polis dör i tjänst, blir vi alla mycket känslomässigt engagerade. Att känna honom och vet att han var en medlem i föreningen, det innebär ytterligare en nivå… Det tar lång tid att förstå. Vi har inga ord …”. Även den europeiska hbt-polisföreningen

Jugelé gick med i Flag för ett antal år sedan och var bland annat med vid föreningens protester mot det ryska förbudet mot ”homopropaganda” i samband med OS spelen i Sochi.

Under kommande vecka planeras minnesmanifestationer för Xavier Jugelé. Söndagskvällens planerade Tea Dance på klubben La Boite med hbt-polisföreningen har ställts in.